Fudbaleri Vojvodine (©Starsport)
Fudbaleri Vojvodine (©Starsport)

Direktor Vojvodine: Carević potpisuje na tri godine, Barsa ima pravo preče kupovine

Vreme čitanja: 3min | čet. 16.06.22. | 14:05

"Doveli smo najboljeg napadača lige uz Rikarda. Spremni smo na odsustvo Kabića", poručuje Marko Jovanović

Nije često da među predstavnicima srpskog fudbala u Evropi nema Vojvodine, ali u poslednjih pet sezona - računajući i predstojeću - Novosađani su triput preskočili učešće na međunarodnoj sceni.

Novo rukovodstvo kluba, nedavno izabrano na čelu sa Dragoljubom Zbiljićem, pokušaće da vrati Staru damu među najbolje na domaćoj sceni. Početak aktuelnog prelaznog roka potvrđuje da na Karađorđu žele što pre to da ostvare, o čemu je za Mozzart Sport govorio sportski direktor Lala, Marko Jovanović.

Izabrane vesti

Veliku pažnju u sredu je privukla vest da je Vojvodina u pregovorima sa Barselonom povodom angažovanja 23-godišnjeg golmana Lazara Carevića. Mladi čuvar mreže ima još godinu dana ugovora sa Kataloncima, u čije redove je stigao sa 18 godina iz Grblja. Kada je doveden, na Kamp Nou određena je klauzula od čak 100.000.000 evra, ali će i pored toga uskoro zadužiti opremu novosadskog prvoligaša.

"Napravljen je sporazum sa Barselonom. Carević će potpisati trogodišnji ugovor, a Katalonci imaju pravo preče kupovine. Trener Rastavac voli ofanzivan fudbal i golmane koji stoje visoko i umeju da igraju nogom. On je sve to usavršio proteklih godina u Barseloni, tako da nismo mogli da odbijemo ponudu da ga angažujemo", objašnjava Jovanović.

Dok reprezentativac Crne Gore čeka zvaničnu promociju, na Karađorđu su se sa crveno-belim obeležjima Lala već slikali Nemanja i Uroš Nikolić. Sa pozajmice iz novosadske Mladosti vratio se najbolji strelac Prve lige Srbije, Milan Vidakov (18 golova), a desni bek Marko Bjeković je produžio ugovor. Saradnju je dogovorio i dugogodišnji član Parme, Senegalac Iv Baraje, dok se posle golmana očekuje još štoper, možda i krilo.

"Tražimo još desno krilo. Pregovaramo sa trojicom igrača, dvojica su stranci, jedan je naš koji je prošlu sezonu odigrao u inostranstvu. Neko od njih će sigurno doći, a postoji mogućnost i da dovedemo krilnog napadača. Time bismo definitivno zatvorili prelazni rok što se tiče dolazaka. Većinu igrača smo zatekli pod ugovorima, ali biće i odlazaka. Nekima koji su igrali prošle sezone izaćićemo u susret u slučaju dobre ponude".

Prvotimci Vojvodine već desetak dana treniraju u svom SC Vujadin Boškov, a u petak se sele u Sloveniju. Deluje da je kostur tima formiran, mada je iznenada na duži period zbog mononukleoze iz konkurencije otpao mladi Uroš Kabić.

"Šta da radimo, to su stvari na koje ne može da se utiče. Dobrodošao je kada se oporavi, on je jedan od naših najboljih igrača", istakao je Jovanović.

Osvrnuo se direktor Novosađana na dosad učinjeno u prelaznom roku, kao i poteškoće sa kojima se susreo po dolasku na Karađorđe.

"Kada smo došli, bilo je nemoguće odmah dovesti dobrog igrača zbog svega što se dešavalo prošle sezone. Bilo je napeto, ali radili smo na stabilizaciji finansijke situacije i to se pročulo među igračima. Cilj nam je da budemo gospodski klub, da se ne duguju plate. Nemamo čarobni štapić i biće nam potrebno vreme da se situacija sredi, ali već smo uspeli da je popravimo u odnosu na pre. Verujem da će na zimu biti još bolje, a onda sledećeg leta da ćemo moći mnogo lakše da pregovaramo sa igračima i dovedemo one koje budemo želeli".

I pored problema, igrači koji su dovedeni očekuje se da budu pojačanja u odnosu na postojeći kadar.

"Nemanja Nikolić je uz Rikarda najbolji napadač u Srbiji. Uroša smo Rastavac i ja odavno želeli, imao je povredu pa smo ga zato prvo pozvali da trenira sa nama, da vidimo u kakvom je stanju. Brzo je pokazao da nije zaboravio da igra fudbal i da može da doprinese ekipi", zadovoljan je direktor Vojvodine.


tagovi

FK VojvodinaMarko JovanovićLetnji prelazni rok 2022Lazar Carević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara