Fudbaleri Ostendea (©AFP)
Fudbaleri Ostendea (©AFP)

Divljina na obali Severnog mora, sve "puca" kad stigne Mehelen

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.10.21. | 11:30

Ostende dočekuje žuto-crvene na startu 13. runde prvenstva Belgije

Najveće belgijsko takmičenje ima već osetan broj odigranih rundi u tekućoj kampanji, a, čini se, i nikad više iznenađenja. Na liderskoj poziciji posle 12. kola nalazi se Union, u vrhu su još Epen i Mehelen, a van zone evropskih pozicija Gent, Genk i Standard. Jedno od otkrovenja Župiler Pro lige je pomenuti Mehelen, koji večeras gostuje Ostendeu na obali Severnog mora (20.45).

Ostende je ušao u pristojnu formu poslednjih nedelja, ali je u prošlom kolu doživeo poraz u Kortrajku. Bio je minimalan, ali dovoljan da prekine niz od četiri duela bez neuspeha u ligi. Poraz nije bio ni slučajan ni nesrećan, jer Kustbojsi na meču nisu imali nijedan udarac u okvir gola, iako su ih uputili ukupno 12, dok su domaći imali 16, od toga pet na gol.

Izabrane vesti

20.45: (2,70) Ostende (3,40) Mehelen (2,55)

Posle 12. kola Ostende se nalazi na jedanaestom mestu sa 17 bodova na kontu. Igra na mahove i u serijama, a ne tako davno nizao je poraze. Odbrana mu nije najbolja, poklekla je 20 puta, ali zato u navali ima opasnu "zverku". Senegalac Maktar Gej dominira u napadu, postigavši osam ligaških golova u 12 mečeva, odnosno polovinu svog tima.

S druge strane, imamo peti tim tekuće kampanje. Mehelen je u odličnoj formi, jer je u poslednjih pet ligaških duela izgubio samo dva boda kada je remizirao, a ukupan skor u njima je 10:3. Ali, ovoj sjajnoj seriji žuto-crvenih prethodilo je "premlaćivanje" na terenu Anderlehta (7:2).

-----------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

---------------

Pre tri dana Mehelen je igrao meč u Kupu, i na svom terenu savladao Union, koji je trenutno sa 25 bodova na vrhu lige. Ekipa iz okoline Antverpena ima pet bodova manje, a na njenim utakmicama se postiže veliki broj golova, ravno 3,5 u proseku. Po pogocima se ističe 27-godišnji napadač Nikola Storm, koji ima šest golova i jednu asistenciju. Tri godine mlađi Igo Kujpers do sada je dodao tri pogotka i pet uspešnih dodavanja.

Međusobni mečevi prošle sezone bili su veoma divlji. Na terenu u Ostendeu je bilo nerešeno 2:2, a domaći su pobedili 5:3 u Mehelenu.


tagovi

Belgija 1Župiler Pro ligaOstendeMehelen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara