Marko Lemajić (levo) i Amr Varda (©AFP, ©Reuters)
Marko Lemajić (levo) i Amr Varda (©AFP, ©Reuters)

Duel Partizanovih evropskih rivala kojima ne ide u domaćim šampionatima

Vreme čitanja: 3min | čet. 30.09.21. | 11:24

U drugom meču B grupe Lige konferencije 13-plasirani tim prvenstva Belgije, Gent, od 18.45 časova dočekuje 10-plasirani tim na Kipru, Anortozis

Evropa pere fleke iz prvenstva. Tom krilaticom vode se fudbaleri Genta i Anortozisa, dva Partizanova rivala iz grupe B u Ligi konferencije. Ova dva tima sastaju se u četvrtak od 18.45 časova, u isto vreme kada će crno-beli da ugoste Floru.

Ne zna se kome ide lošije na domaćem tlu, Gentu ili Anortozisu. Belgijanci su tek 13. tim u Pro ligi, pošto su posle devet kola sakupili 11 bodova. Pritom, utisak su malo popravili u prethodna dva meča, remijem sa Anderlehtom (1:1) i trijumfom nad Serkl Brižom (2:1). Kada se na to nadoveže i pobeda nad Florom (1:0) u 1. kolu evropskog takmičenja, deluje da Bizoni podižu formu. Međutim, njihova igra i nije tako blistava.

Izabrane vesti

Prvenstveno moramo da gledamo sebe. Pogledajte meč protiv Flore, odigrali smo previše ležerno. To smo ponovili i protiv Serkl Briža, moramo da promenimo pristup što pre je to moguće“, kazao je trener belgijskog tima, Hajn Vanhezebruk.

18.45: (1,35) Gent (5,30) Anortozis (10,0)

Prethodnih nedelja se Gent mučio poprilično sa povredama. Dobra vest za njega je da su se kapiten Vadis Ođiđa-Ofoe, Loren Depotre i Džozef Okumu priključili treninzima tokom prethodnih dana, što znači da konkurišu za duel sa Anortozisom. Đorđi Čakvetadze s druge strane još nije fit. Očekuje se da novu šansu na terenu dobije naš Darko Lemajić, koji je protiv Serkla ušao u igru u poslednjih pola sata, a zatim je u 73. minutu postigao gol za pobedu.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Anortozis posle tri meča u kiparskom prvenstvu ima samo jednu pobedu i dva poraza, a za vikend je izgubio na gostovanju Arisu sa 3:2. Sva tri pogotka primio je u prvih 19 minuta, posle čega Miloš Deletić i saigrači nisu uspeli da se vrate u meč.

Sve ovosezonske pobede oni su ostvarili na svom terenu, dok su kao gosti na pet mečeva u svim takmičenjima doživeli četiri poraza i odigrali su 0:0 sa Hapoel Ber Ševom u plej-ofu za Ligu konferencije.

Gent i Anortozis su se sastali samo jednom, u prijateljskoj utakmici 2013. godine. Tada su Bizoni trijumfovali sa 2:1.

Gent je Partizanov rival u 3. i 4. kolu Lige konferencije. Ti susreti su na programu 21. oktobra u Humskoj ulici i 4. novembra u Belgiji.


tagovi

Liga konferencijeGentAnortozisFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara