Ibrahima Konate (©Reuters)
Ibrahima Konate (©Reuters)

Dve strane priče: Jedni kažu da je Konate već prošao lekarske u Parizu, Lajpcig sve demantuje, a Ibrahima...

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.03.21. | 17:26

Gde se krije istina?

Ustala je cela Evropa na vest da je Liverpul pronašao štopera za duže staze u liku Ibrahime Konatea, a kolike su razmere potencijalnog transfera supertalentovanog francuskog štopera govori i to da se od ponedeljka ujutru neprestano govori samo o ovoj priči.

Sreda, 20.45: (9,00) BiH (4,60) Francuska (1,38)

Izabrane vesti

Podsetimo, Atletik je objavio da je Liverpul pred konačnim transferom mladog i seniorskog reprezentativca Francuske za 40.000.000 evra, što je apsolutno polarizovalo fudbalsku javnost i izazvalo određenu konfuziju.

Naime, pouzdani Radio Monte Karlo otišao je korak dalje u odnosu na Atletik objavio da je Konate već obavio inicijalne lekarske preglede u Parizu pre najavljenog transfera u Liverpul, dok u Lajpcigu apsolutno sve demantuju.

RMC važi za jedan od najuglednijih medija ne samo u Francuskoj, već i na Starom kontinentu. Prethodnih godina je dominirao saznanjima širom evropske fudbalske pijace i kao takav ne dozvoljava sebi netačne ili neproverene informacije. Dakle, sa strane RMC ne bi trebalo da bude greške, ali... Sportski direktor Lajpcga Markus Kroše tvrdi da vest o Konateovom transferu u Liverpul apsolutno nisu tačne.

“Odlazak iz Lajpciga nije opcija za Konatea. Ima ugovor s nama do juna 2023. godine, svestan je i sam koliko nam znači, a i šta ovaj klub znači za njega. Nije imao sreće prošle sezone s teškom povredom, ali ove godine se razvija jako dobro i ekstremno je važan igrač za Lajpcig s ogromnim potencijalom. Želimo da mu pomognemo da se dalje razvija i pošto imamo dobar tim, ne vidim razlog da ode od nas“, izjavio je Kroše.

Sam Konate je još u ponedeljak popodne izjavio da mu se telefon “usijao od poziva i poruka“ posle inicijalne vesti da je pred potpisom za Liverpul.

“Probudio sam se i video da mi je telefon prepun propuštenih poziva i poruka. Sve što sam imao da kažem svim tim ljudima bilo je: ’Ljudi, umoran sam, igrao sam dan ranije utakmicu, pustite me na miru’. Iskreno, ni ne razmišljam o tome (da odem). Ne mogu sada da se fokusiram na to, ispred mene je Evropsko prvenstvo za mlade, a onda treba da se vratim u svoj klub. Ima stvari oko kojih brinem sada, a onda ću i o drugim“.

Mediji bliski celom ovom slučaju tvrde da je su izjave Krošea samo “očajnički pokušaj” da se sačuva Konate. Takođe, dobro obavešteni novinar Dejvid Ornštajn tvrdi da je sportski direktor Liverpula Majkl Edvards uveliko u poslu oko završetka transfera i da će Redsi da aktiviraju pomenutu otkupnu klauzulu za francuskog štopera.

Konate se trenutno nalazi sa Francuskom na Evropskom prvenstvu za mlade, a već na leto izvesno će biti deo i seniorskog tima Galskih petlova na predstojećem kontinentalnom takmičenju...



tagovi

Ibrahima Konateletnji prelazni rok 2021Liverpul

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara