Hesus Angulo i Žean Menezes (©AFP)
Hesus Angulo i Žean Menezes (©AFP)

Dve zveri u klinču za titulu: Stiže li kruna posle 70 godina Atlasu ili se vraća Leonu

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.12.21. | 23:13

Meksiko 1: Noćas u Gvadalahari igra se revanš finala Aperture, Lavovi protiv Lisica brane 3.2 iz prvog duela

Sukob Atlasa i Leona odlučiće novog šampiona Meksika. Veliko finale Aperture biće odlučeno na stadionu Halisko u Gvadalahari. Klub Leon će nastojati da proširi svoju dominaciju u zemlji sa čak 68 zvaničnih jezika, dok Atlas želi da prekine post dug čitavih 70 godina bez titule (03.15).

Gostujuća La Fijera je u prednosti posle prvog duela u kome je slavila sa 3:2 na svom terenu, ali treba znati da ukoliko rezultat posle dvomeča bude poravnat, u tom slučaju pehar ne dobija tim koji je bio bolje plasiran u ligaškom delu takmičenja, a to je Atlas, kao što je to bio slučaj tokom doigravanja, već će uslediti produžeci i, ako zatreba, penali.

Izabrane vesti

03.15: (2,20) Atlas (3,05) Leon (3,70)

Dakle, istorija ili kontinuitet? Atlas je prvi i poslednji put bio na tronu Meksika daleke 1951. godine, dok je Leon u osam navrata osvajao lentu šampiona, poslednji put u prošloj kampanji.

Prvom okršaju na malom Nou Kampu pre tri dana ništa nije nedostajalo, a drugi obećava mnogo više. Suočeni sa prepunim Haliskom koji ima kapacitet od nešto više od 56.000 mesta, i koji je imao problema sa prodajom karata usled ogromne potražnje jer Rohinegrosi nisu igrali finale od 1999. godine, Lisice i Mačke se takmiče na sve ili ništa.

Ono što je tim iz Haliska postigao mnogi analitičari u Meksiku opisuju kao neočekivano. Lisice su bile druge na tabeli i igra im je rasla, i naposletku su pokazale kvalitet u svakoj liniji tima i kompaktnu i direktnu igru. Trener

Dijego Koka u prilici je da se upiše zlatnim slovima u istoriju Atlasa, a najjačeg aduta imaće u zemljaku Argentincu Huliju Furhu, strelcu devet pogodaka u kampanji.

Završna faza nije čudo za Leon. U prošloj Aperturi Lavovi su uzeli slavu Pumasu i osvojili titulu pod komandom Ignasija Ambriza. Čelnici Verdiblankosa želeli su da kormilar nastavi sa poslom, ali su se u nedostatku dogovora sa njim kladili na Arijela Olana, koji je doveo ekipu u finale i sa prednošću u revanšu.

Olan se tako pridružuje Ameriku Galjegu, Andresu Liliniju, Neriju Pumpidu i Rikardu Fereru kao jedinim trenerima koji su stigli do finala u svojoj prvoj sezoni sa meksičkim klubom. Statistika je pokazala da je Leon imao četvrtu najbolju odbranu i sedmi napad. Najbolji strelac ekipe je Ekvadorac Anhel Mena sa 10 golova.

MEKSIKO 1, APERTURA - REVANŠ FINALA

Ponedeljak

03.15: (2,20) Atlas (3,05) Leon (3,70) /prvi meč 2:3/

*** kvote su podložne promenama

--------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

-----------------------------------------------



tagovi

Meksiko 1AtlasLeon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara