De Frutos slavi gol protiv Atletika prošle nedelje (©Reuters)
De Frutos slavi gol protiv Atletika prošle nedelje (©Reuters)

"Dželat" velikana slab na svom terenu

Vreme čitanja: 2min | pet. 26.02.21. | 13:02

Levante dobio Atletiko i Real u Madridu, ali kod kuće već četiri meča nije slavio

Levante i Bilbao često igraju u poslednje vreme. Pre 15 dana ova dva tima na San Mamesu su odigrala prvi polufinalni meč Kupa kralja. Nije bilo pobednika – 1:1, pa je tim iz Valensije u prednosti pred revanš na svom stadionu za šest dana. Levante čeka na finale kupa 111 godina, dok crveno-beli imaju šansu da stignu do treće borbe za pehar u poslednje četiri sezone. Podsetimo, Bilbao tek treba da odigra meč finala Kupa kralja za prošlu sezonu protiv ljutog rivala Sosijedada.

Pred revanš u četvrtak, ova dva tima odmeriće snage večeras (21.00) u Primeri u prvom meču 25. kola. Oba tima su u odličnoj formi. Levante je jedno od prijatnijih iznenađenja u šampionatu, trenutno je na osmom mestu, dok su crveno-beli iz Baskije na 10. poziciji, bez poraza već tri kola.

Izabrane vesti

Levante je ove sezone „ubica velikana“. U prošlom kolu je pobedio lidera Atletiko na Metropolitanu sa 2:0, a pre nešto manje od mesec dana pao je i šampion Real. Zanimljivo, oba puta je tim iz Valensije slavio u prestonici Španije. U prvom meču ova dva tima u prvenstvu bolji je bio Bilbao. Baski su slavili sa 2:0 pogocima Berengera i Injaki Vilijamsa.

Domaćin ima dosta problema s povređenim igračima. Nedostajeće večeras Bardi, Kampanja, Melero, Postiga i srpski internacionalac Radoja. Zbog suspenzije van stroja je Vezo. Kod gostiju iz Baskije nema povređenih, ali ima kažnjenih. Zbog žutih kartona pauziraće Unai Lopez i Dani Garsija.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE ATLETIKO DA OSVOJI TITULU U PRIMERI JE 1,60.

Tradicija je uz Bilbao, koji je dobio četiri od pet poslednjih mečeva protiv Levantea, uz jedan nerešeni ishod. Tim iz Valensije igra bolje na gostovanjima. Na svom stadionu nije pobedio već četiri meča u nizu. Bilbao ima samo dve pobede van svog San Mamesa, uz šest poraza.

Prvi meč 25. kola Primere, Levante – Bilbao (21.00) možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.


tagovi

PrimeraŠpanijaAtletik BilbaoBilbaoLevante

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara