Fernando Ljorente (©Reuters)
Fernando Ljorente (©Reuters)

Eibar čeka na prvi gol Fernanda Ljorentea

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.11.21. | 13:37

Španska Segunda: Iskusni napadač mogao bi danas (18.15) protiv Alkarkona da ima prvi start u redovima baskijskog kluba

Španski drugoligaški karavan je jedan od retkih šampionata u Evropi koji se nije prekinuo zbog reprezentativnih akcija. Almerija je godinama u vrhu Segunde, ali nije uspevala da izbori plasman u Primeru. Tim iz Andaluzije bi u ovom šampionatu konačno mogao da se plasira u najviši rang. Trenutno ima šest bodova više od najbližeg pratioca Eibara.

Baskijski klub je prošle sezone ispao iz elite. Pre nekoliko nedelja drugoplasirani tim Segunde pojačao je veteran Fernando Ljorente. Nekadašnji igrač Bilbaa, Juventusa, Sevilje, Totenhema i Napolija je odigrao već dve utakmice u dresu novog kluba, ali je oba puta ulazio u finišima utakmica. Očekuje da bi danas (18.15) protiv Alkorkona mogao prvi put da igra od starta meča.

Izabrane vesti

18.15: (1,42) Eibar (4,50) Alkorkon (8,00)

Gosti su na poslednjem mestu u prvenstvu, pa domaćin ima ulogu velikog favorita. Prva zvezda Eibara je Huan Dijego Molina Stoičkov. On je dobio početkom meseca nagradu za najboljeg igrača oktobra. Postigao je sedam golova ove sezone, dva manje od najubojitijeg golgetera Segunde, Rubena Kastra iz Kartagene.

----------------------------------------------------

Sve utakmice Segunde možete da gledate u direktnom prenosu na portalu mozzartbet.com, dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

----------------------------------------------------

Baskijski tim je osvojio samo bod u prva dva meča kod kuće, ali je onda vezao pet pobeda, sa samo jednim primljenim pogotkom na tri prethodna duela na svom stadionu.

20.30: (2,10) Las Palmas (3,05) Saragosa (4,00)

Saragosa je imala devet remija u nizu, ali je u poslednja dva kola pobedila, pa hvata priključak za timovima iz gornjeg dela tabele. Tim sa Romarede gostuje Las Palmasu (20.30), ekipi iz vrha koja će da se bori za direktan plasmam u Primeru. I domaćin je u naletu, ima 10 bodova u poslednja četiri kola. Dres Saragose nosi nekadašnji reprezentativac Srbije Radosav Petrović, letošnje pojačanje iz Almerije. Nije mnogo bivši vezista Partizana igrao na startu sezone, ali u poslednje vreme standardan u redovima osvajač Kupa pobednika kupova 1995. godine. Na tri od poslednje četiri meča je igrao od prvog minuta. Saragosa je samo jednom poražena ove sezone na gostovanjima.

----------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

----------------------


tagovi

Španija 2ŠpanijaEibarValjadolidSaragosaSegunda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara