Katalonski mediji se obrušili na Barselonu (©Reuters)
Katalonski mediji se obrušili na Barselonu (©Reuters)

Eksplozija katalonske štampe: Neprihvatljivo, nedopustivo, bačena titula, nisu je ni zaslužili...

Vreme čitanja: 3min | sre. 12.05.21. | 11:11

"Mora da bude posledica"

Sunovrat kakav je Barselona sinoć doživela na stadionu Levantea ne samo što ne predstavlja nikakvo iznenađenje, već je još jednom pokazao koliko zapravo ovaj tim ne zaslužuje šampionske lovorike. U poslednje dve sedmice Barsa je tri puta prokockala priliku da preotme vrh tabele od madridskog Atletika, a posle ispuštenih 2:0 i 3:2 sinoć medijima u Kataloniji je prekipelo.

Poslovično uvek na strani kluba, najuticajnije novine u ovoj autonomnoj pokrajini obrušile su se na ekipu i Ronalda Kumana toliko da su umesto klasičnih izveštaja utakmice svi izašli sa oštrim kritikama na račun bačene titule jer po njihovom mišljenju - za ono što se dešava s klubom proteklim sedmicama ne postoji ni objašnjenje, ni opravdanje!

Izabrane vesti

Katalonski Sport je izašao sa naslovnicom “Bačena titula“ gde se jasno apostrofira kako je Barselona “bacila niz reku gotovo sve opcije da osvoji šampionski pehar posle nesrećnog remija na terenu Levantea“.

Nedelja, 18.30: (1,20) Barselona (7,25) Selta (12,0)

U nastavku teksta ističe se da je Barselona u filmu bez srećnog kraja, jer se ekipa praktično oprašta od titule.

“Barselona ne ostavlja nijedan razlog svojim navijačima da joj veruju. Nema više mirnih dana, bez obzira ko je rival. Ne, Barselona nije otišla na spavanje kao lider na tabeli. Ne, Barselona nije ni zaslužila krunu. Ne, ona Granada na stadionu Kamp Nou nije bila slučajnost“, početak je autorskog komentara na račun Barseloninog problema da nađe bilo kakav kontinuitet u igri.

Sličnim tonom piše i drugi katalonski list Esportiu koji u naslovu jasno ističe “Nisu ni zaslužili titulu“.

“Barsa se saplela ponovo kada to sebi nije smela da dopusti, čime je sama sebe izbacila iz šampionske trke. Neoprostivo drugo poluvreme, gde je Levanteu dopušteno da se dva puta vraća u život i izjednači rezultat“, stoji u podnaslovu.

Naslovne strane katalonske štampeNaslovne strane katalonske štampe

Najčitaniji list u Kataloniji Mundo Deportivo naglašava kako je Barselona ovim remijem stavila tačku na šampionske ambicije.

“Punto Final“ (Završna tačka u bukvalnom prevodu), gde i list s tradicionalno najtačnijim informacijama iz kluba ogorčeno konstatuje da je Barselona svoju šansu ispustila.

“Nedopustivi oproštaj od titule beživotne Barselone“, misao je koja se provlači kroz prvu rečenicu izveštaja.

“Nema objašnjenja za ono što se dogodilo, ovo je dokaz impotencije tima bez duše, bez hrabrosti, bez odbrane. Barseloni nedostaje kontinuitet. Faze u kojima dominira protiv rivala iskombinovane su ponovo s momentima u kojim je Levante iz tranzicije lako dolazio do kaznenog prostora Ter Štegena. Neoprostivo“, stoji u daljem tekstu.

Dnevni list Ara je slikovito objasnio Barseloninu poziciju naslovom “San o tituli pretvorio se u košmar“. U tekstu se objašnjava da je Kumanova Barselona dva puta dopustila da joj Levante izjednači rezultat u “grotesknom drugom poluvremenu“.

Dalje se fokus stavlja na igrače, gde su najviše kritika pobrali momci iz klupske akademije.

“Pedri nije zaslužio da igra“, piše u nastavku.

Radio Katalunja poziva klupske čelnike da kazni ekipu zbog ostvarenih rezultata u finišu sezone.

“Igra ekipe je nedopustiva, neoprostiva i mora da se suoči s posledicama. U Barseloni jednotavno nema konsolidacije, zato su već kažnjeni i igrači i trener. I Holanđanin (Kuman prim. aut.) priznaje da Barselona nema kontinuitet, ali priznao je to tek sada kada je tim još jednom na ovaj način propustio šansu ode na vrh“, zaključak je najuticajnijeg radija u Kataloniji.

Od mogućih 12 poena Barselona je osvojila samo pet i jasan je razlog nezadovoljstva u katalonskoj javnosti. Ako je remi protiv Atletika bio još i dobar rezultat u postojećim okolnostima, poraz od Granade kod kuće i ono što se desilo sinoć doveli su tim Ronalda Kumana do gotovo izgubljene šampionske trke. Barsa do kraja prvenstva dočekuje još Seltu i ide na noge Eibaru koji se grčevito bori za opstanak u poslednjem trenutku. Atletiko naredne dve utakmice igra kod kuće protiv Sosijedada i Osasune, pa ide u goste Valjadolidu, dok Real gostuje Granadi i Atletiku, pa joj stiže Viljareal u poslednjem kolu. Atletiko je na 77, Barselona na 76 i Real na 75 bodova, s tim što madridski velikani imaju po utakmicu manje.

Barseloni je sada potrebno čudo.



tagovi

Lionel MesiBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara