Foto: Reuters
Foto: Reuters

El Klasiko koji to nije: Koliko može bleda Barselona protiv najmoćnijeg Reala

Vreme čitanja: 3min | sre. 12.01.22. | 14:50

Veliki rivali borbu za finale Superkupa dočekuju uz najizraženiju razliku u poslednjih nekoliko sezona

Večerašnji El Klasiko u okviru polufinala Superkupa Španije imaće pred sobom teško izvodljiv zadatak da opravda epitet jednog od najvećih derbija u svetu fudbala. Činjenica da je, usled krize u kojoj se nalazi Barselona, razlika između dva kluba u Primeri čak 17 bodova na najbolji način oslikava trenutni odnos snaga između velikih rivala, a da draž fudbalskog praznika svetskih razmera dodatno bude razblažena uticala je odlika da borbe za trofej budu preseljene u Rijad, prestonicu Saudijske Arabije.

Na neutralnom terenu, daleko od fanatične španske publike, fudbalski giganti će se večeras od 20 časova boriti za mesto u finalu gde će bolji dočekati pobednika susreta Atletik Bilbao - Atletiko madrid zakazanog za sutra.

Izabrane vesti

Problemi Katalonaca koji traju mesecima iz nedelje u nedelju ostavljaju traga, a o njihovoj kompleksnosti govori činjenica da ni promene u rukovodstvu i stručnom štabu nisu još donele željeni efekat. Ćavi je urušenu kuću počeo da gradi od temelja, te je izvesno da će trofejni klub makar još neko vreme biti daleko od nivoa na kojem je bio godinama unazad. Posledice turbulencija na Kamp Nou najočiglednije su pri osvrtu na rezultate, pa tako Barselona na megdan velikom rivalu izlazi još crvenog obraza posle remija sa Granadom (1:1) koji je samo produžio spisak kikseva na kojem su se samo u poslednja dva meseca našli još Sevilja, Osasuna, Bajern i Betis.

Činjenica da Katalonci ne uspevau da uspostave kontinuitet međutim najmanji je problem s obzirom na to da je teško uočiti bilo kakvu formu kada se gleda španski gigant. Odlaskom Lionela Mesija ekipa je izgubila identitet, te se ka Daniju Alvešu i Feranu Toresu gleda kao potencijalnim spasiocima i karti za izla iz lavirinta. Ipak, i ukoliko se zaista ispostave kao rešenja za probleme, iskusni bek i mladi ofanzivac, neće preko noći doneti preporod u šta je svestan i Ćavi.

"Naš tim je još u reorganizaciji i stvaranju, dok je Real u vrlo dobroj formi, ipak to ništa ne znači. Susretali smo se sa njima u raznim okolnostima. Neće biti lako nametnuti našu igru jer je rival trenutno najbolji tim Španije, ipak vidim dobre segmente u našoj ekipiMoramo da nastavimo da garimo na ovom projektu, a današnji duel je prilika da vidimo gde smo". izjavio je Ćavi.

20.00: (3,80) Barselona (3,60) Real Madrid (2,05)

Povod za optimizam stratega Blaugrane svakako je povratak u konkurenciju Martina Brajtvajta, Frenkija de Jonga i Ronalda Arauha, međutim ostaje pitanje kako će se Katalonci nositi sa fenomenalnim Madriđanima koji nemilosrdno gaze nošeni sjajnim Karimom Benzemom i Vinisijusem Žuniorom.

Razgoropađena četa Karla Ančelotija 2022. godinu je otvorila porazom od Hetafea (0:1) koji je potom bio povod da se uozbilje i da sa lakoćom ubedljivo savladaju Alkojano (3:1) i Valensiju (4:1). Trijumfom nad Slepim miševima Madriđani su se odmakli Barseloni na 17 bodova, ali jeitalijanski stručnjak, poput kolege sa klupe rivala, upozorio da forma i minuli rad u ovakvim susretima gube na značaju.

"Brinuo bih da igrači misle da su favoriti pred izazove koji slede, ali nije tako. Svesni su težine zadatka i spremni da učine sve kako bismo pobedili. Bez obzira na bodovnu razliku u Primeri utakmice sa Barselonom su uvek neizvesne. Sviđa mi se aktuelna Barselona jer ima identitet. Izgledaju kao Barselona i uveren sam da će dodatno poboljšati nivo igre u periodu koji predstoji", kazao je Ančeloti.

Iako je El Klasiko utakmica u kojoj veliko rivalstvo može da bude značajan pokretač, od večerašnjeg susreta očekuje se da epitet derbija ponese samo na papiru, a od Reala da nastavi niz od četiri pobede u međusobnim duelima.

------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

ŠPANIJA - SUPERKUP, POLUFINALE

Sreda

20.00: (3,80) Barselona (3,60) Real Madrid (2,05)

Četvrtak

20.00: (2,00) Atletiko Madrid (3,40) Atletik Bilbao (4,30)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

El KlasikoBarselonaReal MadridSuperkup Španije

Obaveštavaj me

Barselona
Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara