Karim Benzema i Gavi (©Reuters)
Karim Benzema i Gavi (©Reuters)

El Klasiko, uvek više od igre: Real ubacio u petu brzinu, Barsa uzdrmana i bez Leve u paklu Madrida

Vreme čitanja: 4min | čet. 02.03.23. | 11:42

Kup kralja: Neubedljivi Feran Tores zamena za Poljaka. Ančeloti s najjačim snagama na Katalonce, s veteranima Modrićem, Krosom i Benzemom

Da se igralo pre dve nedelje, verovatno bi moglo da se konstatuje kako je Barselona makar blagi favorit za plasman u finale Kupa kralja. Ovako, promena klime u Madridu, pa i Kataloniji, stavila je Real u nešto povoljniji položaj pred prvi susret polufinala masovnijeg takmičenja u Španiji večeras (21.00) na Santijago Bernabeu.

Pre svega zbog načina na koji je sastav Karla Ančelotija dobio Liverpul na Enfildu (5:2) nadoknadivši dva gola zaostatka i maltene rešivši pitanje plasmana u četvrtfinale. Potom je uspeo – doduše, sa igračem više – da se vrati iz minusa u gradskom derbiju sa Atletikom i ostane neporažen, čime je sačuvao šanse da odbrani titulu. Okršaj sa Kataloncima predstavlja nastavak paklenog ritma za aktuelnog prvaka Evrope, jer će 5. marta gostovati zahuktalom Betisu, deset dana kasnije čeka Crvene, pa igra prvenstveni El Klasiko, samo na Nou Kampu.

Izabrane vesti

Domaćin ne može da računa na Davida Alabu i Ferlanda Mendija. Karim Benzema je zdrav, to je najbolja vest za navijače Kraljevića. Kada je Francuz na terenu, ubitačno deluje napad sa Federikom Valverdeom i Vinisijusom. Ančeloti neće eksperimentisati na sredini terena. Poslaće najjače adute, veteran Luku Modrića i Tonija Krosa i letnju akvizicju iz Monaka Oreljana Čuamenija. Alternativa udarnom triju je Eduardo Kamavinga.

21.00: (2,05) Real Madrid (3,60) Barselona (3,80)

Barselona je u problemu ne samo zbog pada forme, već odsustva pre svega Roberta Levandovskog, prvog strelca Primere. Ansu Fati nije spreman za ceo meč, pa će verovatno da šansu čeka s klupe. Neće Barsa imati klasičnog špica. Gaviju i Rafinji pridružiće se Feran Tores koji će igrati „lažnu devetku“.

Morate mu dati samopouzdanje. Rekao sam mu da sam jedan od krivaca što je ovde. Protiv Kadiza je odigrao jednu od najboljih utakmica. On ima tu sposobnost da napravi razliku u velikom klubu kao što je Barsa. Slepo verujemo u njega", prokomentarisao je Ćavi Ferana Toresa.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE KARIM BENZEMA DA ZATRESE MREŽU BARSELONE JE 2,50. U PONUDU JE JOŠ 11 IGRAČA. OVDE POGLEDAJTE KOMPLETNU LISTU.

Nekadašnji igrač Mančester Sitija ne blista ove sezone. Postigao pet golova i imao jednu asistenciju u 30 utakmica u svim takmičenjima, ali je startovao tek u 11. Džoker trenera Barselone mogao bi da bude takođe neuspešna akvizicija iz Milana Frank Kesi.

U dosadašnja dva okršaja najboljih španskih klubova ishod je polovičan. Real je dobio susret u Primeri (3:1), a Ćavijeva ekipa uzvratila u finalu Superkupa, igranom u Rijadu, u Saudijskoj Arabiji (3:1). Donedavno su Katalonci bili u boljoj poziciji, međutim, iza njih je fatalna nedelja, u kojoj su ispali iz Lige Evrope (poraz od Mančester junajteda sa 1:2) i pretrpeli tek drugi poraz u ligi (od Almerije sa 0:1).

Prethodni put u Kupu kralja sastali su se februara 2019, na Nou Kampu je bilo 1:1, a onda je Barselona dobila u Madridu sa 3:0, stigla do finala, mada je u njemu poražena od Valensije. Od poslednjih deset utakmica u Madridu Real je dobio samo četiri, a Barsi je pripalo čak šest derbija. Mada, veliki udarac za Katalonce su što ne mogu da računaju na povređene, Roberta Levandovskog i Pedrija. Dugo je van stroja i Francuz Usman Dembele.

Iskusni Buskests večeras će postati igrač sa najviše El Klasika u istoriji (46). Karim Benzema ima pet mečeva manje u najvećem duelu na Pirinejima. Njemu ugovor ističe na kraju sezone, a Ćavi insistira da ostane makar još jednu.

MOZZART DAJE NAJVEĆU KVOTA NA SVETU NA POBEDU REALA U EL KLASIKU.

Veliki adut Barsa biće nemački golman Mark Andre Ter Štegen. On je u prvenstvu primio samo osam golova. Katalonci pod komandom Ćavija ne igraju na golu više kao u Mesijevoj eri, sada je odbrana granitna na čelu sa Kundeom i Kristensenom kao štoperima, dok će Arauho i Balde dejstvovati na bekovskim pozicijama.

POLUFINALE KUPA KRALJA, PRVA UTAKMICA

MADRID

Stadion: Santijago Bernabeu: Kapacitet: 81.044

Sudija: Munuer Montero

REAL (4-3-3): Kurtoa – Karvahal, Militao, Ridiger, Naćo – Čuameni, Kros, Modrić – Valverde, Benzema, Vinisijus

BARSELONA (4-3-3): Ter Štegen – Arauho, Kunde, Kristensen, Balde – Serđi Roberto, Buskets, De Jong – Rafinja, Feran, Gavi

KUP KRALJA - POLUFINALE, PRVI MEČEVI

Sreda

Osasuna – Bilbao 1:0 (0:0)

/Abde 47/

Četvrtak

21.00: (2,05) Real Madrid (3,60) Barselona (3,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kup kraljaEl KlasikoReal MadridKarim BenzemaBarselonaĆavi

Obaveštavaj me

Real Madrid
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara