Geret Sautgejt (©Reuters)
Geret Sautgejt (©Reuters)

Englezi imaju simpatije za Ukrajince, ali pobeda je imperativ

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.03.23. | 13:54

Gordi Albion želi da nadogradi uspešan ulazak u kvalifikacioni ciklus

Engleska je u četvrtak pobedila u Italiji i namerava da potvrdi tri boda kod kuće protiv Ukrajine, dok igrači Roberta Mančinija lete na Maltu po trijumf. Takvo je stanje u Grupi C pred 2. kolo kvalifikacija za EP, u kojem Makedonija odmara.

Dok će Englezi u nedelju ući u utakmicu naoštreni posle važne pobede u Napulju, gostgovanje na Vembliju biće premijernio susret za Ukrajinu. Svetsko prvenstvo završeno je razočaranjem za Ostrvljane ispadanjem u četvrtfinalu od Francuske. Ali od tuge je Gordi Albion zakucao na prvo mesto u Grupi C i uspeo je da savlada Italiju u reprizi poslednjeg evropskog finala.

Izabrane vesti

U Napulju je Rajs doveo Engleze u vođstvo, a pred odmor je Kejn udvostručio prednost sa bele tačke. Azuri su se vratili u drugom poluvremenu, postigli utešni pogodak, ali nisu imali snage za nešto više.

18.00: (1,30) Engleska (5,50) Ukrajina (10,0)

Engleska je u poslednjih 15 godina izgubila samo od Češke u evropskim kvalifikacijama.

"Očigledno da imamo mnogo simpatija za Ukrajince, ali sada imamo fudbalsku utakmicu i bićemo u potpunosti fokusirani na pobedu. To je ključna kvalifikaciona utakmica. Ako možemo da nadogradimo naš učinak protiv Italijana, bićemo u zaista dobroj poziciji", rekao je selektor Geret Sautgejt pre meča.

Ukrajinci su u četvrtak izazvali rezervni sastav Brentforda za sparing, a zbog odsustva sa svetskog šampionata na međunarodni obračun čekaju skoro pola godine. Tada su u krakovskom azilu dočekali Škotsku, ali su u direktnoj borbi za prvo mesto i plasman u Ligu A remizirali bez golova, što im nije bilo dovoljno.

Utakmice između ova dva rivala nisu baš retkost. Dok je Ukrajina više nego ravnopravan protivnik u kvalifikacionim mečevima i uzela je pet bodova iz poslednja tri okršaja, Engleska je uspešnija na završnim turnirima. To se potvrdilo i u četvrtfinalu prošlog Eura, gde je, zahvaljujući dva udarca Harija Kejna, meč završen laganim slvljem 4:0.

----------

Počela je trka za pola miliona dinara dnevno!!!

DANAŠNJI IZAZZOV:

***pogodi 3 utakmice sa igrom GG3+***

-----------

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO - 2. KOLO

GRUPA C

Nedelja

18.00: (1,30) Engleska (5,50) Ukrajina (10,0)

20.45: (23,0) Malta (10,0) Italija (1,10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

kvalifikacije za EPKvalifikacije za Euro 2024reprezentacija Engleskereprezentacija Ukrajine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara