Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

Englezi kao pušteni s lanca kod azilanata

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.09.23. | 12:55

Ukrajina bi želela da zaustavi "divljanje" Gordog albiona u 5. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

Englezi imaju neograničenu kontrolu u Grupi C kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sakupivši maksimalan broj bodova. Želeli bi momci Gereta Sautgejta da nastave sa odličnim izdanjima na još jednom putovanju, ovog puta u Poljskoj. U Tarčinski areni selekciju Tri lava u petom kolu čeka Ukrajina, koja i kao azilant i dalje uspeva da drži korak sa apsolutnim liderom.

Vroclav će biti poprište još jedne uzbudljive bitke, čak iako u njoj neće biti poljski igrači. Ukrajinci sa nestrpljenjem čekaju Engleze, koji bi veoma želeli da se oduže Albionu za poslednje negativne rezultate.

Izabrane vesti

Protiv Engleske im odavno ne ide. Ukrajina se već sedam puta susrela sa Gordim albionom, ali je samo jednom uspela da je pobedi. Bila je 2009. godina i igrale su se kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Serhij Nazarenko, autor jedinog pogotka, uznemirio je oslabljene Ostrvljane u Dnjepropetrovsku.

18.00: (7,75) Ukrajina (4,50) Engleska (1,42)

U poslednjoj proveri snaga, Engleska se na Vembliju radovala pobedi zahvaljujući dva pogotka u finišu prvog poluvremena Harija Kejna i Bukaja Sake. Ako se vratimo u sadašnjost, nade Ukrajine u napredak nisu sasvim male. U tri odigrana susreta žuto-plavi su dva puta pobedili, samo je nesrećni poraz od Engleske mrlja na inače uspešnom putu ka odlasku na smotru najboljih evropskih selekcija.

Naravno, Ukrajinci moraju da čuvaju leđa, čak iako imaju jedan meč protiv Engleske. Iza njih je Italija, koja je odigrala utakmicu manje i koja je zaostaje tri boda od izabranika selektora Sergeja Rebrova. Odsustvo dva bitna igrača mora malo da zabrine nekadašnjeg golgetera. Ruslan Malinovski i Nikola Šaparenko nisu u konkurenciji zbog povreda.

Međutim, odsustvo ovog drugog možda i nije tako ozbiljno, jer se Oleksandr Zinčenko ovih dana potpuno oporavio. Englezi imaju malo više gubitaka. Nisu dostupni Džek Griliš, Trent Aleksander-Arnold, Mejson Maunt, Luk Šo, Džon Stouns i Rahim Sterling, koji je zanemaren uprkos dobrom ličnom startu u Premijer ligi.

Selektor Geret Sautgejt može da pohvali formu svojih izabranika, koji su, za razliku od, na primer, Italije, umeli da se potpuno koncentrišu na cela četiri meča. I odlično su ih nosili, Engleska nije ispustila nijedan poen, a gledajući rezultat izgledalo je kao da su njeni igrači pušteni s lanca. Jedan primljen gol i 15 postignutih. Ovo je ozbiljna produktivnost, koju će igrači Albiona pokušati da poboljšaju protiv Ukrajine.

-----------

Postani deo promocije. Savladaj jednostavne dnevne zadatke i stremi ka sjajnih 200.000 dinara. Reši Mundobasket izazzov svakog dana

-----------

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO – 5. KOLO

Subota

GRUPA C

18.00: (7,75) Ukrajina (4,50) Engleska (1,42)

20.45: (9,00) Makedonija (4,80) Italija (1,42)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kvalifikacije za Euro 2024reprezentacija Engleskereprezentacija Ukrajine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara