Hari Kejn i Romelu Lukaku (Foto: Reuters)
Hari Kejn i Romelu Lukaku (Foto: Reuters)

Englezi pokerom golova u Budimpešti napravili veliki korak ka Kataru, Estonci naljutili Lukakua (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | čet. 02.09.21. | 23:00

Sterling, Kejn i Megvajer završili posao u Mađarskoj za 15 minuta, Lukaku nastavio teror u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo

Nastavili su Englezi sa dominantnim nastupima u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Posle četiri kola imaju maksimalan učinak, a iako se činilo da bi Mađarska kod kuće mogla da bude tvrd orah, Gordi Albion je upisao još jednu ubedljivu pobedu - 4:0 (0:0). Držao se domaćin u prvom poluvremenu, a onda je Rahim Sterling probio led i najavio lavinu golova.

Igraju Englezi zaista perfektno kvalifikacione utakmice. Na smotrama su sve bliži tituli, pod palicom Gereta Sautgejta su bili četvrti na Mundijalu u Rusiji, a potom drugi na Evropskom prvenstvu (posle penala izgubili u finalu od Italije). S ozbirom da su nastavili teror u kvalifikacionim utakmicama i da ih poraz u borbi za evropski tron od Azura nije uzdrmao, deluje da su na dobrom putu da prekinu post i možda se već u Kataru naredne godine poopnu na krov sveta. Posle četiri utakmice u borbi za katarsku vizu, biće potrebno pravo čudo da bez nje ostanu. Imaju pet bodova više od drugoplasiranih Poljaka.

Izabrane vesti

Pregazili su Mađare usred Budimpešte. Dominirali od prvog do poslednjeg minuta. Imali loptu u svojim nogama, strpljivo gradili napade i utisak je da su domaćini dobro prošli. Golman Peter Gulači je četiri puta vadio loptu iz mreže, ali je upisao i isto toliko intervencija.

Sterling je u 55. minutu načeo rivala udarcem sa ivice peterca. Posle dodavanja Mejsona Maunta ostao mu je lakši deo posla, pa je prekinuo gotovo jednogodišnji post u dresu sa državnim grbom, van domovine. Poslednji put je strelac bio na strani u septembru prošle godine, protiv Islanda u Ligi nacija.

Otključali su Sautgejtovi puleni protivnika i usledila je revija golova. Samo osam minuta kasnije Sterling ubacuje loptu pred gol rivala, a na pravom mestu se našao kapiten Hari Kejn. Sa ivice peterca je nastavio dominaciju u dresu Gordog Albiona. Postigao je 23. gol na 22. utakmici u okviru kvalifikacija za Evropsko i Svetsko prvenstvo. Megvajer je posle kornera saigrača sa Old Traforda Luka Šoa glavom produbio agoniju Mađara već u 69. minutu, da bi u 87. užasna reakcija golmana Lajpciga Gulačija na najbolji način oslikala večerašnji nastup Mađara. Posle udarca Deklana Rajsa sa ivice kaznenog prostora, lopta mu je prošla kroz ruke. Može se reći da su bile bušne, kao i odbrana koja je ispred njega stajala večeras.

U okviru Grupe I Poljska je u Varšavi uz gol i asistenciju Roberta Levandovskog ubedljivo savladala Albaniju (4:1), dok je Andora kod kuće bila bolja od San Marina (2:0).

Vatromet je viđen i u Talinu, gde je u okviru Grupe E gostovala Belgija. Estonija je povela u drugom minutu preko Kaita, ali to kao da je razljutilo goste - pre svih Romelua Lukakua. Očas posla su gosti preokrenuli i na kraju spakovali pet lopti u mrežu domaćina - 5:2 (2:1).

Prvi su u grupi sa tri boda više od Češke (savladala 1:0 Belorusiju). Kroz par dana upravo će sa Česima odmeriti snage u verovatno ključnom meču za plasman na planetarnu smotru.

Kait je doneo prednost Estoncima, ali je 20 minuta kasnije Vanaken na asistenciju Edena Azara poravnao. Na scenu je potom stupio Romelu Lukaku. Povratnik u redove Čelsija je pokupio jednu ničiju loptu u kaznenom prostoru rivala i majstorski je iz okreta smestio iza leđa estonskog čuvara mreže. Po povratku sa pauze trebalo mu je sedam minuta da uveća prednost Crvenih đavola. Gotovo košarkaški se zagradio na ivici kaznenog prostora rivala, a onda ponovo iz okreta, ovoga puta slabijom desnom nogom, postigao svoj 66. gol na 99. nastupu u dresu sa državnim grbom - 10. na poslednjih 11 utakmica u kvalifikacijama za Mundjal.

Posao su dovršili Aksel Vitsel i mladi Toma Foke, da bi poraz Estonije u 83. minutu samo ublažio Erik Sorga.

KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL (EVROPA) - 4. KOLO

Četvrtak

Grupa E

Estonija - Belgija 2:5 (1:2)

/Kait 2, Sorga 83 - Vanaken 22, Lukaku 29, 52, Vitsel 65, Foke 76/

Češka - Belorusija 1:0 (1:0)

/Barak 34/


Grupa I

Mađarska - Engleska 0:4 (0:0)

/Sterling 55, Kejn 63, Megvajer 68, Rajs 87/

Andora - San Marino 2:0 (2:0)

/Vales 18, 24

Poljska - Albanija 4:1 (2:1)

/Levandovski 12, Buksa 44, Krihovijak 54, Lineti 89 - Cikaleši 25/



tagovi

EngleskaBelgijaHari KejnRomelu LukakuRahim SterlingEstonijaMađarskaPeter Gulašikvalifikacije za svetsko prvenstvoKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara