Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

EP za omladince: Silni Francuzi za prvo mesto, Rumuni i Slovaci za baraž za SP

Vreme čitanja: 3min | pet. 24.06.22. | 12:20

Poslednje kolo u Grupi A

Sve važne odluke su već donete pre trećeg i poslednjeg kola u Grupi A na ovogodišnjem U19 Evropskom prvenstvu u Slovačkoj. Pored domaćina, posle današnjeg programa takmičenje će da napusti i Rumunija. Francuska i Italija, sa druge strane, posle dva meča imaju šest bodova, tako da su već sigurno u polufinalu i večeras igraju za prvo mesto u grupi.

Dakle, Rumuni i Slovaci su definitvno ispali, ali nije beznačajno ko će da bude poslednji. Trećeplasirani sastav iz grupe igraće u dodatnom baražu za plasman na Svetsko prvenstva M20, a domaćoj selekciji treba isključivo pobeda kako bi se u njemu našla, dok je Rumuniji dovoljan i bod jer ima bolju gol-razliku.

Izabrane vesti

Dve pobede iz tri utakmice u elitnoj rundi u martu 2022. bile su dovoljne reprezentaciji Rumunije do 19 godina da se drugi put kvalifikuje na Evropsko prvenstvo u ovoj starosnoj grupi. Inače, pre 11 godina Rumuni su bili bez pobede, a postoji mogućnost da i sada bude iste sreće.

17.30: (2,60) Rumunija (3,30) Slovačka (2,70)

Iz ugla mladih Trikolora sa Karpata, treba napomenuti da su uspeli da se dobro drže u prethodnim utakmicama protiv favorita iz Italije i Francuske. U oba slučaja dali su gol, međutim, desila su se i dva primljena.

Za reprezentaciju Slovačke do 19 godina Evropsko prvenstvo na domaćem terenu do sada je bilo veliko razočaranje. Istina, slovaci su i najveći autsajder na ovom turniru, a on je počeo gorkim porazom od Francuske sa 5:0. Tim trenera Alberta Rusnaka značajno je napredovao protiv Italije, ali poboljšanje učinka nije dovelo do izbegavanja poraza (0:1).

I pored domaće prednosti, ne treba zaboraviti da Slovaci verovatno imaju najslabiji sastav po kvalitetu. Uz Adama Grigera iz LASK-a postoji samo jedan legionar u timu. Svi preostali igrači su pod ugovorom u Slovačkoj, ali uglavnom još u U19 ili rezervnom timu. Stoga bi se moglo doći do zaključka da je velika scena na EP bila prevelika za talente iz fudbalske zemlje u razvoju.

17.30: (2,10) Francuska (3,45) Italija (3,50)

Reprezentacije Francuske i Italije do 19 godina bore se za prvo mesto u grupi. Obe ekipe trenutno imaju po šest bodova. Juniorske reprezentacije često nije lako proceniti, ali se Francuska pod palicom Landrija Šovena do sada dobro ponašala. Pobedu od 5:0 protiv Slovačke pratila je ona sa 2:1 protiv rumunskog tima sa kojim je bilo neprijatno igrati.

Bez sumnje, Francuzi ponovo imaju najbolji sastav na ovom turniru. Omladinski rad u zemlji već godinama dobro funkcioniše, sastavi ekipa se uklapaju. Ne postoji pozicija koja je ispod proseka. Iz tog razloga, pre utakmice Francuske protiv Italije mladi Trikolori imaju oreol favorita.

Ono što je U19 selekcija Italije do sada pokazala može se nazvati minimalizmom. Pobedila je Rumuniju sa 2:1 i Slovačku 1:0. Ali to je dovoljno da postane polufinalista pre poslednjeg meča. Utakmica protiv Francuske sada će biti prvi veliki test.

EVROPSKO PRVENSTVO M19 - 3. KOLO

GRUPA A

Petak

17.30: (2,10) Francuska (3,45) Italija (3,50)

17.30: (2,60) Rumunija (3,30) Slovačka (2,70)

GRUPA B

Subota

17.30: (2,85) Austrija (3,40) Srbija (2,45)

17.30: (6,25) Izrael (4,20) Engleska (1,53)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

EP za omladince

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara