Pike i Mesi (Reuters)
Pike i Mesi (Reuters)

Đerar Pike planira da dobro zaradi na odlasku Lionela Mesija u PSŽ

Vreme čitanja: 1min | sre. 25.08.21. | 15:49

Kompanija kapitena Barse blizu kupovine podlicence za emitovanje utakmica francuske Lige 1

Do pre koju nedelju su Đerar Pike i Lionel Mesi bili saigrači, a uskorio bi Španac mogao da zarađuje na majstorijama Argentinca i ostalih zvezda Pari Sen Žermena.

Kako navode mediji sa Pirineja, kompanija Cosmos čiji je predsednik Pike u želji da iskoristi efekat Mesijevog dolaska u PSŽ čiji je dres obukao i Serhio Ramos dugogodišnji kapiten Reala, udružila je sange sa firmom Enjoy TV radi kupovine trogodišnjih audiovizuelnih prava za špansku teritoriju utakmica francuske Lige 1, koja su sda osada bila u rukama Movistar+ za ne više od 2.500.000 evra po sezoni.

Izabrane vesti

Konačni cilj je da sposle kupovine signala sa mečeva PSŽ i ostalih francuskih timova proslede nekoj od televizija, naravno za daleko veću finansijsku nadoknadu.

Inače, ovo neće biti prvi ulazak Pikeove firme u posao sa TV pravima. Letos je postiggla odlične rezultate sa ustupanjem slika sa utakmica Kopa Amerika tvič kanalu Ibaija Lijanosa koji ima preko 7,4 miliona pratilaca. Njih 510.000 je gledalo uživo meč finala, odnosno dvostruko više nego što su dva regionalna kanala TV3 ili TVGA (koja su imala prava za Španiju) imala gledalaca tokom završne bitke za trofej.



tagovi

Đerar PikeLionel MesiBarselonaPari Sen Žermen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara