Rikardo Kvarežma (©Reuters)
Rikardo Kvarežma (©Reuters)

Estoril juri savršen start, Gimarais vadi fleke protiv novajlije

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.08.21. | 14:40

Premijera 2. runde Primeire na programu je večeras

Polse slavlja po povratku u Primeiru u uvodnoj utakmici prošle nedelje Estoril će večeras da dočeka Vitoriju iz Gimarais u potrazi za drugom uzastopnom prvenstvenom pobedom. Domaćini su krenuli trijumfom od 2:0 nad novopromovisanim kolegama Aroukom, dok su gosti pretrpeli razočaravajući poraz od Portimonensea, i želeće da se vrate u velikom stilu.

Iza Estorila je uspešna sezona. Kanarinci su se u oktobru minule godine preselili na vrh druge divizije i uprkos pomalo razočaravajućem rezultatskom nizu na kraju takmičenja ekipa Bruna Pinjeira je završila četiri boda na vrhu divizije, zaradivši promociju posle nekoliko neuspelih pokušaja.

Izabrane vesti

21.15: (3,15) Estoril (3,05) Gimarais (2,45)

Sezonu su Kanarinci započeli gostovanjem Arouki, i počeli su savršeno kada je Andre Franko pogodio gol u prvih pet minuta. Pinjeirovi momci su pokazali impresivnu odbrambenu strategiju kako bi sprečili domaćine, a rezultat je zapečaćen kada je rezervni krilni napadač Riotaro Mešino udvostručio prednost u nadoknadi vremena.

Nadaće se drugoj pobedi u nizu večeras, iako ih čeka težak test protiv jake ekipe Gimaraisa. Prošlogodišnja kampanja Konkvistadora svakako je izazvala zabrinutost posle početnog snažnog početka. Vitorija je pobedila u samo tri od poslednjih 18 ligaških utakmica, a Santa Klara je poslednjeg dana zauzela šesto mesto pošto je tu poziciju zauzimala veći deo sezone.

To je značilo da je Gimarais ostao bez evropskog fudbala, a u novu sezonu ulazi sa novim trenerom Pepom. Četrdesetogodišnjak je prošle sezone vodio Pasos Fereiru do petog mesta posle impresivne kampanje, završivši 10 bodova dalje od Gimaraisa. Ipak, želeo je promenu i biće motivisan da ostvari jak start u svom novom klubu, uprkos porazu od Portimonensea u prvoj utakmici lige ove sezone.


tagovi

PrimeiraPortugal 1EstorilGimaraešVitorija Gimaraeš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara