Juri Alberto i Santijago Nunjez (©AFP)
Juri Alberto i Santijago Nunjez (©AFP)

Estudijantes zna kako se izbacuju Brazilci

Vreme čitanja: 4min | uto. 29.08.23. | 23:07

Tim iz La Plate već eliminisao Gojas, ali Korintijans je veći zalogaj i ima prednost 1:0 iz prvog susreta četvrtfinala Kopa Sudamerikane

Kao i pre sedam dana kada je startovala runda četvrtfinalnih mečeva Kopa Sudamerikane, tako i noćas Estudijantes i Korintijans otvaraju revanš susrete drugog po snazi klupskog kontinentalnog nadmetanja. Ovoga puta u ulozi domaćina naći će se popularni Studenti iz La Plate, a meč će biti odigran sa stadionu Horhe Luis Hirši sa početkom od 02:30 časova po srednjoevropskom vremenu. U prvoj utakmici, u Sao Paulu, Musketari su slavili sa 1:0, tako da će u slučaju nove pobede ili remija moći da nastave borbu za titulu. Argentincima će, pak, da preokrenu ovu situaciju, biti potrebna pobeda sa najmanje dva gola razlike. Uspeh sa minimalnom razlikom odvešće dvomeč u penal seriju.

Uprkos porazu, Estudijantes je u prvoj utakmici dobio šta je želeo. Dolazak kući sa rezultatom koji bi mu omogućio da ima izgledne šanse za opstanak na međunarodnoj sceni. Ekipa Eduarda Domingeza je prošle nedelje čak zadala izvesne poteškoće Korintijansu na teritoriji Brazila, ali nije mogla da izbegne poraz koji ju je ipak ostavio u veoma delikatnoj situaciji u takmičenju.

Izabrane vesti

Estudijantes je u subotu, 26. avgusta doživeo treći uzastopni poraz. Čak i kada je imao priliku da igra na svom stadionu, poražen je od Union Santa Fea sa 3:1 u utakmici za drugo kolo verzije Kupa profesionalne lige 2023. Očigledno je su Studenti ostavili nacionalni turnir u drugom planu, koncentrišući svoje napore na pokušaj da izbegnu eliminaciju iz Kopa Sudamerikane. Posle tri vezana poraza u sezoni, tim Estudijantesa ovoga puta želi da iskoristi ukazanu prednost domaćeg terena i pokuša da preokrene rezultat u svoju korist. U prethodnoj fazi, argentinski tim je već izbacio jednog brazilskog predstavnika, ubedljivo savladavši Gojas ukupnim rezultatom 5:0, sa pobedama u oba meča, uz dominantne performanse predstavljajući visok takmičarski nivo.

U poslednjih pet utakmica odigranih u svim takmičenjima, Estudijantes je zabeležio dve pobede i tri poraza. Dva puta su pobedili Gojas, pored poraza od Uniona iz Santa Fea, Korintijansa i Belgrana. Igrajući kod kuće, na stadionu Horhe Luis Hirši, ekipa Eduarda Domingeza zabeležila je nedavnu kampanju od pet pobeda, četiri remija, sa samo jednim porazom u poslednjih deset odigranih mečeva.

02.30: (1,95) Estudijantes (3,35) Korintijans (4,20)

Iako se očekuje da će biti agresivniji od početka, Estudijantes će to verovatno činiti štedljivo znajući da će Musketari morati da postave jak odbrambeni blok da bi odbranili prednost stečenu na svom terenu u Sao Paulu. Dakle, postoji izvesnta tendencija da će se veći rizici preuzeti tek u završnoj fazi meča. Uzimajući u obzir ovu verovatnu strategiju Argentinaca, pojavljuje se i jedan zanimljiv podatak da je Estudijantes u predhodnom periodu više golova postigao u drugom delu meča.

Korinćani su radikalno promenili svoje planove. Pošto je početkom sezone Kopa Sudamerikana ostavljena po strani, pa čak i na poslednjem mestu na listi prioriteta, uglavnom uključujući angažovanje rezervnih igrača, sada im je turnir postao jedina šansa da osvoje titulu u tekućoj godini. Tako da za pokušaj da dođe do polufinala, trener Aleksi Stival, čuveni Kuka, odlučio je da sačuva neke od svojih najvažnijih igrača u subotu, 26. avgusta u meću protiv Gojasa za 21. kolo brazilske Serije A.

Od tima koji je startovao u utakmici protiv Estudijantesa, tek trojica su počela meč protiv Gojasa, koji je završen nerešenim rezultatom 1:1 na Neo Kimika Areni. Sa 25 osvojenih bodova iz šest pobeda, sedam remija i sedam poraza, Korintijans zauzima 13. poziciju na tabeli, četiri boda iznad Santosa, koji je na 17. mestu i prvi je tim u zoni ispadanja.

Tim Korintijansa, ima veoma iskusan sastav koji ne bi trebalo da pokoleba pritisak protivničkih navijača u ovom drugom i odlučujućem meču. Međutim, Timao treba da uđe na teren koncentrisan kako bi izbegao dalje komplikacije, s obzirom na to da je tim već pretrpeo eliminaciju u Kupu Brazila na sličan način, kada je u prvom meču, kod kuće, slavio sa minimalnom prednošću, a potom izgubio u revanšu na gostovanju od Sao Paula.

Da bi ovoga puta došlo do drugačijeg ishoda, tim koji predvodi Aleksi Stival obećava da će izbalansirati ofanzivne akcije protiv Argentinaca, ali dolazi pod odrećenom sumnjom posle remija sa Gojasom, prošle subote. U poslednjih pet zvanično odigranih utakmica, zabeležene su dve pobede, dva remija i samo jedan poraz. Pobede su izvojevane protiv Koritibe i Estudijantesa, nerešen ishod usledio je sa Kruzeirom i Gojasom, pored već spomenutog poraza od Sao Paula. U gostima, ekipa Korintijansa ima nedavni učinak od tri pobede, četiri remija i tri poraza u poslednjih deset mečeva.

---------

Zaroni u svet Mundobasketa, rešavaj izazzove svakog dana i osvoji deo od 200.000 dinara dnevnog nagradnog fonda!

---------

KOPA SUDAMERIKANA - ČETVRTFINALE, REVANŠI

Sreda

02.30: (1,95) Estudijantes (3,35) Korintijans (4,20), prvi meč 0:1

23.55: (2,35) Defensa i Hustisija (3,00) Botafogo (3,40), prvi meč 1:1

Četvrtak

23.55: (1,70) Fortaleza (3,60) Amerika Mineiro (5,40), prvi meč 3:1

23.55: (1,50) Sao Paulo (4,10) LDU Kito (7,00), prvi meč 1:2

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Kopa SudamerikanaEstudijantesEstudijantes La PlataKorintijans

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara