Nikolas De la Kruz (©Reuters)
Nikolas De la Kruz (©Reuters)

Evropljani desetkovali Milionere, da li je vreme za buđenje Rivera?

Vreme čitanja: 4min | čet. 21.07.22. | 23:05

Argentinska Liga profesional: Tim Marsela Galjarda osvojio samo bod u prethodna tri kola, a noćas (01.30) na Monumental stiže odlična Himnasija la Plata

Šampion argentinske Lige profesional, River Plejt noćas (01.30) će u devetom kolau nacionalnog prvenstva dočekati Himnasiju iz La Plate ma stadionu Antonio Vespučio Liberti, nadaleko poznatijem kao Monumental, sa ciljem da se oporavi od neefikasnog početka u odbranu titule.

Uprkos tome što su daleko od pozicija pri vrhu tabele, Milioneri u ovaj susret ulaze kao veliki favorit. El Lobo je do nedavno bio neporažen tim u takmičenju i borio se za liderssku poziciju, međutim u poslednja dva kola pokleknuli su i u Nunjez dolaze sa jednim remijem i pretrpljenim porazom u poslednja dva kola.

Izabrane vesti

Pošto je eliminisan u osmini finala Kopa Libertadoresa, River Plejt sada može da usmeri pažnju i napore na argentinski šampionat. Novu kampanju i odbranu titule nisu započeli na najbolji način. Sa devet bodova u osam utakmica, njihov dosadašnji skor je dve pobede, tri remija i tri poraza, sa 11 postignutih i 10 primljenih golova i trenutno zauzimaju tek 19. mesto na prvenstvenoj tabeli. Ono što je primetno je da se tim koji predvodi Marselo Galjardo do sada više isticao u fazi napada nego u defanzivi.

02.30: (1,53) River Plejt (4,00) Himnasija (6,75)

U poslednjem kolu argentinskog prvenstva, River je gostovao u Linijersu Velez Sarsfildu i nije uspeo da se osveti svom dželatu iz Kopa Libertadores. Gosti su imali sjajnu igru i dobro su otvorili susret golom Lukasa Beltrana u sedmom minutu igre. El Fortin je izjednačio preko Valtera Boua iz penala u 21. minutu. Već u 30. minutu, River je ponovo došao do prednosti golom Nikolasa De la Kruza. Abijel Osorio pobrinuo se za dramatičan finiš i izjednačenje u trećem minutu sudijske nadoknade.

River Plejt se mučio da pronađe put do mreže rivala u nedavnim utakmicama na Monumentalu, gde nije uspeo da postignu gol u tri od poslednja četiri domaća meča. S druge strane, kada se pogleda nedavna istorija okršaja, četa Marsela Galjarda nije imala problema da postigne gol protiv Himnasije, pošto su u svakom od poslednjih 12 mečeva tresli mrežu Vukova iz La Plate, uključujući sedam golova u poslednja dva okršaja u Nunjezu.

Himnasija se do pre dva kola borila za vođstvo u takmičenju sa još dve ekipe. Trenutno i dalje ima šanse da zauzme prvu poziciju. Trenutno je petom mestu sa 15 bodova, jednim manje od lidera.

Prvi poraz tim iz La Plate pretrpeo je na gostovanju kod Atletiko Tukumana na stadionu Hose Fiero sa 2:0. Nastup gostiju nije bio najbolji, sa samo tri udarca ka golu protivnika. U prethodnom kolu su na svom stadionu Huan Karmeljo Zeriljo ugostili Kolon i odigrali bez golova. Nadmoć domaćeg tima tokom 90 minuta bila je izuzetna, toliko da su uputili čak 19 udaraca i kontrolisali loptu više od 65 odsto vremena.

Ne samo da je taj rezultat prekinuo njihov niz od sedam pobeda na domaćem terenu, već su gosti propustili priliku da se popnu na vrh tabele. Glavni trener Nestor Gorosito, koji je proveo šest godina u upravo u timu sa Monumentala kao igrač sredinom osamdesetih godina prošlog veka, ima zadatak da pomogne Himnasiji da poboljša prošlogodišnje 11. mesto u generalnom plasmanu. Vukovi su se poslednjih godina dosta mučili u susretima sa Riverom, pošto su pobedili samo jednom u poslednjih 12 meče, poslednji put kod kuće rezultatom 2:1 još u decembru 2017 godine.

River Plejt će u ovom meču ostati bez Enca Pereza i Matijasa Suareza zbog povreda tetive, dok su Robert Rohas, Franko Paredes i Paulo Dijaz takođe pod medicinskom negom. David Martinez i Rodrigo Aliendro mogu da se vrate posle suspenzije, ali Galjardo ne može više da računa na napadača Hulijana Alvareza i vezistu Enza Fernandeza, koji su napustili klub da bi se pridružili Mančester Sitiju, odnosno Benfiki. Odsustvo Alvareza sada će verovatno pokušati da nadoknadi većim angažovanjem Lukasa Beltrana ili Brajan Romera, koji će se boriti za mesto prvog napadača.

23.55: (2,45) Taljeres Kordoba (2,95) Banfild (3,30)

Što se tiče Himnasije, Leandro Kontin, Maksimiliano Koronel i Kristijan Taragona ostaju po strani zbog dugotrajnih povreda. Centralni bek Oskar Piris nada se da će se vratiti u prvu postavu ispred Hermana Gifreja, pridruživši se Giljermu Enrikeu, Leonardu Moralesu i Matijasu Meluzu u defanzivnom sektoru. Erik Ramirez i Franko Soldano će ponovo biti u napadu, a podršku pri ofanzivi mogli bi da imaju od krilnih igrača Lautara Čaveza i Ramona Sose.

ARGENTINA 1 – 9. KOLO

Utorak

Kolon – Aldosivi 1:1 (1:0)

/Abila 9 - Maciel 55/

Platense – Sentral Kordoba 2:0 (1:0)

/Taborda 34, Bogado 98/

Atletiko Tukuman - Sarmijento 1:0 (0:0)

/Puč 85/

Rasing Klub - Arsenal Sarandi 1:1 (1:1)

/Piovi 35 - Kruspki 38/

Sreda

Argentinos Juniors - Boka Juniors 2:0 (2:0)

/Karabajal 23,Veron 42/

San Lorenco - Union Santa Fe 2:2 (2:0

/Bareiro 31, Barios 44 – Polenta 57, Gonzalez 90+6/

Patronato - Tigre 1:0 (0:0)

/Alvarez 47/

Defensa i Hustisija – Independijente 2:1 (1:0)

/Duarte 28, Frijas 64pen – Vigo 90+1/

Estudijantes – Barakas Sentral 3:1 (1:1)

/Dijaz 11, Rolhajser 53, Pjati 83 – Tapija 21/

Četvrtak

Urakan – Godoj Kruz 0:0

Lanus – Velez 2:2 (0:1)

/Akosta 54, Orteljado 74 – Perone 39, Hara 70/

Četvrtak

Rosario Sentral - Njuels Old Bojs u toku

23.55: (2,45) Taljeres Kordoba (2,95) Banfild (3,30)

Petak

02.30: (1,53) River Plejt (4,00) Himnasija la Plata (6,75)

***Kvote su podložne promenama


PišeĐorđe RADONJIĆ


tagovi

River PlejtJužna AmerikaHimnasija La PlataArgentina 1Argentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara