Kilijan Mbape i Lionel Mesi (Foto: Reuters)
Kilijan Mbape i Lionel Mesi (Foto: Reuters)

Evropo, čuvaj se - proradio Mesi: Panjenkom srušio Lajpcig i pokrio mane PSŽ-a (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 19.10.21. | 22:59

Nemački klub zadavao glavobolje, ali su Kilijan Mbape i Lionel Mesi zaplesali i samo je jedan ishod bio moguć - 3:2

Sjajno fudbalsko veče u Ligi šampiona. Padali su golovi širom Evrope, čak pet puta su se mreže tresle na Parku Prinčeva. Ogolio je Lajpcig mane supertima iz francuske prestonice, ali nije mogao da stane na put paklenom tandemu. Kilijan Mbape i Lionel Mesi su imali svoje veče, sa par poteza su rešili utakmicu i pokazali pravu moć Svetaca. Može odbrana da škripi, ali PSŽ će sa ovakvim majstorima uvek moći da igra na gol više. Tako je bilo i večeras - 3:2 (1:1).

Nije to svakako dugoročna taktika, jer nije samo fraza da odbrana osvaja titule. PSŽ-ova je večeras bila na klimavim nogama, slepo je verovala u magiju Mesija i Mbapea i provukla se. Jer Francuz i Argentinac su neumoljivi. Bilo im je potrebno određeno vreme da prorade, a večeras su konačno pronašli zajednički jezik.

Izabrane vesti

Muče se Sveci na početku sezone, ali rezultati ne izostaju. To je i prava snaga ove ekipe. Ima dovoljno kvaliteta da i kada pati izađe kao pobednik. Večeras nije bilo Nejmara, odmenio ga je Julijan Draksler i u prvom poluvremenu sa golom spojio Mbapea. Odradio je ono što se od njega očekuje.

Svakako zabrinjava činjenica da je PSŽ imao 64 odsto vremena loptu u nogama, a da je imao manje šuteva od rivala (13:17). To je donekle i omaž ekipi Džesija Marša, koja agresivnom igrom tera protivnike na greške i pritom ima odličnu tranziciju. Utisak je ipak prva prava Mesijeva utakmica u dresu novog kluba. Do večerašnje je postigao tek jedan gol, ali je sa dva protiv Lajpciga svima stavio do znanja - proradio je.

Mbape je načeo rivala, plesao u prvom poluvremenu. Driblao je, pretrčavao rivale i na sjajan način postigao pogodak već u devetom minutu. U tri poteza lopta se stvorila u njegovim nogama, pretrčao je sa njom 30ak metara i lukavo je poslao kroz noge čuvaru u bliži ugao. Piter Gulači je bio nemoćan.

Ali Lajpcig je svoj plan strpljivo sprovodio u delo. Nije odustajao od inicijalne ideje, prepustio je loptu rivalu i čekao greške - dočekao ih je. Na identičan način dva puta je zatresao mrežu čete Maurisija Poketina. Anhelinjov centaršut sa leve strane je najpre u prvom delu u gol pretvorio Andre Silva, a onda u drugom i Nordi Mukiele. A onda je na scenu stupio Mesi.

Najpre je postigao zicer posle nesebične asistencije Mbapea, a onda panjenkom matirao Gulačija sa bele tačke i vratio prednost svom timu. Ispostaviće se da mu je tako doneo i pobedu. Mogla je da bude i ubedljivija, da je njegov "partner u zločinu" realizovao jedanaesterac u smiraj susreta, ali je za razliku od Argentinca mladi Francuz poslao loptu nebu pod oblake. Šteta što nije dozvolio Mesiju da upiše svoj prvi het-trik u dresu Parižana. Ili mu je možda Argentinac prepustio izvođenjen najstrože kazne. Teško je ipak u timu prepunom zvezda i nesumnjivo ega, odlučiti kome dati idealnu priliku da postigne gol. Pa je izgleda dogovor da se smenjuju. Po cenu da saigrača spreče da odnese loptu kući.

LIGA ŠAMPIONA - 3. KOLO

Utorak

GRUPA A

Klub Briž - Mančester Siti 1:5 (0:2)

/Vanaken 81 - Kanselo 30, Marez 43 penal, 84, Voker 53, Palmer 67/

PSŽ - RB Lajpcig 3:2 (1:1)

/Mbape 9, Mesi 67, 74p - A. Silva 28, Mukiele 57/



tagovi

Kilijan EmbapeLionel MesiKristofer NkunkuAnhelinjoAndre SilvaLiga šampionaPari Sen ŽermenRB Lajpcig

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara