Stiven Berghjus (©Reuters)
Stiven Berghjus (©Reuters)

Fajenord u krizi, tri boda su imperativ

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.03.21. | 13:57

Tim iz Roterdama samo jednom slavio u prethodih pet kola. Na Tiganj stiže poslednjeplasirani Emen

Ni ove sezone Fajenord nije uspeo da se umeša u borbu za titulu sa Ajaksom i PSV Ajndhovenom. Na leto će nekadašanji selektor Srbije Dik Advokat da napusti kormilo slavnog kluba, da ode u zasluženu penziju, a tim iz Roterdama preuzeće Arne Slot, nekadašnji trener AZ Alkmara.

Do kraja Eredivizije ostalo je još osam kola. Crveno-beli su trenutno na mesto koje donosi samo plasman u plej-of. Cilj je napad na treće mesto koje donosi siguran izlazak u Evropu, mada ni druga pozicija nije nedostižna na kojoj se nalazi PSV, a koja donosi kvalifiakacije za Ligu šampiona. Filipsovci imaju osam bodova više.

Izabrane vesti

Fajenord je dobio samo jednom u poslednjih pet kola, a danas (20.00) na popularni "Tiganj" stiže Emen u 27. kolu Eredivizije. Gosti su, čini se, kasno upalili motore. Fenjeraš u šampionatu Holandije nije poražen već četiri kola, ali je i dalje poslednjeplasirani.

20.00: (1,38) Fajenord (5,00) Emen (7,75)

Drugi strelac lige sa 15 golova, napadač Fajendord Stiven Berghjus postigao je dva gola i imao tri asistencije u poslednja tri kola. U tim se vraća Liroj Fer koji bi mogao da istisne srpskog štopera Uroša Spajića iz prve postave.

..................................................

* Mozzart asistenti dolaze na vaš prag radi uplate depozita - svakog dana biće dostupni od 08 do 22, a brojeve telefona na koje ih možete pozvati pronađite OVDE.

..................................................

U prvom delu sezone bilo je 3:2 za tim iz Rotrdamu u Emenu. Na pet mečva ova dva tima u prethodne tri godine, Fajenord je četiri puta slavio, a jednom je bilo nerešeno. Domaćin mnogo bolje igra na svom stadionu. Ima tri vezana poraza, a samo je jednom poklekao u Roterdamu i to od AZ Alkmara (2:3). Emen je najgori gost u Holandiji sa samo sedam bodova.

16.00: (4,40) Fortuna Sitard (3,60) Utreht (1,82)

Utrehtu je pobeda neophodna u Sitardu protiv Fortune (16.30) u borbi za sedmo mesto koje vodi u plej-of. Domaćin je na sredini tabale, ima samo tri boda manje od Utrehta i mogao bi da se umeša u borbu za Evropu.


tagovi

HolandijaHolandija 1EredivizijaFajenordEmen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara