Foto: Reuters
Foto: Reuters

Falkao bar tri nedelje van terena: Propušta Majorku, ali i najvažnije utakmice Kolumbije

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.11.21. | 17:25

Kolumbijac van konkurencije do kraja meseca

Radamel Falkao proživljava drugu mladost u dresu Rajo Valjekana. Iskusni kolumbijski napadač od povratka u Primeru upisao je pet golova na osam utakmica i pored dozirane minutaže potvrdio da i sa 35 godina ima šta da pokaže na najkvalitetnijoj fudbalskoj pozornici. Ipak, godine imaju efekat na koji ni fenomenalni golgeter nije imun, a posledica je povreda koju je Falkao zadobio u prethodnom prvenstvenom susretu sa Real Madridom. Kolumbijac je u utakmici sa gradskim rivalom dobio šansu sa klupe u 69. minutu, pri rezultatu 2:0 za rivala i samo sedam minuta kasnije smanjio zaostatak, međutim već u 81. minutu je prinudno zamenjen usled povrede.

Detaljnim lekarskim pregledima ustanovljeno je da Falkao doživeo istegnuće aduktora, a Rajo Valjekano je klupskim saopštenjem potvrdio peh napadača kojem predstoji najmanje tri nedelje pauze.

Izabrane vesti

"Radamel Falkao je zadobio istegnuće aduktora desne butine i procenjuje se da mu predstoji tri do četiri nedelje oporavka", navedeno je u klupskom saopštenju.

Iako će povratak golgetera zavisiti od brzine oporavka izvesno je da će biti van stroja za naredni prvenstveni duel protiv Majorke na domaćem terenu zakazan za 22. novembar, kao i za reprezentativne obaveze u dresu Kolumbije u međuvremenu.

Kolumbija će tako bez El Tigrea izaći na megdan Brazilu i Paragvaju, a upravo naredna dva susreta mogla bi da budu krucijalna u borbi za put na Svetsko prvenstvo u Kataru s obzirom na to da Kolumbija trenutno zauzima četvrtu poziciju, odnosno poslednju koja vodi direktno na planetarnu smotru, uz učinak od tri pobede, sedam remija i dva poraza.


tagovi

Radamel Falkao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara