Marko Grujić (©Reuters)
Marko Grujić (©Reuters)

Famalikao u odličnom raspoloženju dok ne naiđe na Porto

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.04.23. | 13:56

Zmajevi redovno uzimaju meru rivalu severa u prvom meču polufinala Kupa Portugalije

Braga nije imala većih problema sa drugoligašem Nasionalom i pronašla je put do finala Kupa Portugalije, gde će za rivala da ima komšiju sa severa. U prvom meču drugog polufinala Famalikao će u sredu uveče da dočeka Porto.

Domaćini su bili u dobroj formi poslednjih nedelja, a posle pobede od 3:2 protiv Maritima tokom vikenda, Famalikao je zabeležio pet trijumfa u šest poslednjih mečeva i trenutno je nanizao tri slavlja.

Izabrane vesti

Zahvaljujući dobroj formi, Famalikao je došao do šestog mesta u Primeiri i bori se za mesto u kvalifikacijama za Ligu konferencije sa pet preostalih utakmica u kampanji. Domaći su takođe bili veoma dobri na svom stadionu ove sezone i imaju učinak od sedam pobeda, remija i dva poraza u 10 prethodnih mečeva u svim takmičenjima.

21.30: (6,25) Famalikao (4,00) Porto (1,55)

Famalikao u poslednje vreme nije dobro prolazio protiv Porta, izgubivši svaki od poslednjih pet mečeva, i verovatno bi se zadovoljio i remijem u predstojećem okršaju, jer bi i tako održao nade u revanšu. Šest proteklih međusobnih sukoba ovih rivala završeno je golom na obe strane uz makar tri pogotka (tip gg3+, kvota 2,30).

U međuvremenu, Porto je i dalje u trci za titulu u Primeiri, i sada je samo četiri boda iza Benfike sa pet utakmica do kraja. Gosti su poslednjih nedelja održavali pritisak na lidera, i to tako što su bez poraza u poslednjih sedam ligaških utakmica, uključujući šest pobeda i jednog remija.

Posle trijumfa od 2:0 nad Pasos Fereirom u subotu, Porto ulazi u ovaj meč sa nizom od četiri slavlja. U gostima su Zmajevi bili ubedljiv, izgubivši samo jednom u 20 poslednjih mečeva, i to je bio poraz od Intera iz Milana u Ligi šampiona 1:0.

Kada su se ove ekipe poslednji put sastale u januaru, Porto je deklasirao Famu sa 4:1. Sa izuzetno superiornim rezultatom u međusobnim susretima, Porto će da traži da obezbedi solidno vođstvo kako bi u revanšu za dve nedelje bio u boljoj poziciji.

PORTUGALIJA, KUP - POLUFINALE, PRVI MEČ

Sreda

21.30: (6,25) Famalikao (4,00) Porto (1,55)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kup PortugalijeFamalikaoPorto

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara