Fantazzi predlozzi: Fulamovo stradanje na Itihadu i Arsenal kao Kejnova redovna mušterija

Vreme čitanja: 6min | sub. 05.12.20. | 08:42

Saveti u sastavljanju tima i tipovanju pred 11. kolo Fantazi Premijer lige

Jedanaesto kolo Premijer lige donelo je i prvi ozbiljniji problem u organizaciji prvenstva. Zbog širenja korona virusa u redovima Njukasla, Svrake su bile primorane da iz predostrožnosti stave čitav tim u karantin, te je njihov meč sa Aston Vilom odložen. Za birmingemski tim ovo je već druga odložena utakmica, zbog čega će fudbaleri sa Vila Parka imati dva “dupla kola” u nastavku sezone.

Međutim, u ovom kolu neće u akciju, što je mnoge Fantazzi menadžere stavilo u nedoumicu: Da li ih ostaviti na klupi ili ih menjati? A mnogi u svom timu imaju makar jednog fudbalera Vile. Primera radi, najveći procenat trenera u svom timu ima Emilijana Martineza (25 odsto). Za one koji tragaju za privremenim rešenjem, ono bi moglo da leži u Aleksu Mekartiju, golmanu Sautemptona. Englez osim što je za 0.2 jeftiniji od Martineza, ima i povoljan raspored u naredna dva kola – gostuje Brajtonu, a zatim dočekuje Šefild Junajted.

Izabrane vesti

Nažalost, Martinez nije jedini koji muči menadžere. Džeka Griliša u svom timu ima gotovo 38 odsto menadžera - jedino Sona i Bruna Fernandesa ima više Fantazzi igrača – od Kaluma Vilsona su jedino Kalvert-Luin i Kejn doneli više bodova među napadačima, a ne treba zaboraviti i odsustvo povređenog Raula Himeneza. O njihovim potencijalnim zamenama pak u nastavku teksta.

Kevin De Brujne – 8,5

Belgijski vezista je u prethodnom kolu tek po drugi put u sezoni stigao do dvocifrenog bodovnog učinka. Sa dve asistencije protiv Barnlija, De Brujne je obradovao nešto više od 400.000 Fantazi menadžera koji su mu poverili kapitensku traku. U narednom periodu bi moglo da ih bude i više, jer  za one koji planiraju nekoliko rundi unapred, Sitijev plejmejker mogao bi da bude pravo rešenje, s obzirom na raspored mančesterskog kluba. U narednih pet kola, Građani kod kuće igraju sa Vest Bromom, Njukaslom i pre svih Fulamom. Ekipa Skota Parkera jeste protiv Lestera na King Paueru pružila partiju sezone u prethodnom kolu, ali na Itihadu tradicionalno ne prolazi dobro. Siti je na svom terenu dobio poslednjih šest utakmica uz čak 19 postignutih golova. A Siti tradiciju poštuje, što smo mogli da vidimo protiv Barnlija u prošlom kolu. Možda ne treba ponovo očekivati “petardu“, ali bi sve osim glatke pobede Sitija bilo pravo iznenađenje. Pritom, Fulam je na svakom gostovanju ove sezone primio makar po gol. De Brujne je u odličnoj formi u poslednje vreme. U prethodna četiri kola stvorio je saigračima 11 šansi za gol – najviše u PL u pomenutom periodu – i uputio 16 udaraca ka golu rivala. Jedino ih Patrik Bamford i Bruno Fernandes imaju više.

Fulam devet godina nije postigao gol na Itihadu. U MOZZART ponudi nećete pronaći Sitijeve defanzivce, ali bi mogli da budu od koristi u vašim timovima, ukoliko se tradicija nastavi.

Mateus Pereira – 5,5

Vest Brom igra sve bolje u poslednje vreme i nagoveštava da će se do samog kraja boriti za svoje mesto u Premijer ligi i naredne godine, iako je na početku delovalo da će se ekspresno vratiti nazad u Čempionšip. Protiv Totenhema su pali u poslednjim minutima, protiv Mančester Junajteda sa bele tačke, da bi u prethodnom kolu konačno upisali i prvu pobedu. Jedan od onih koji se posebno istakao u timu Slavena Bilića je Mateus Pereira. Brazilac je u prethodna dva kola stvorio 11 šansi, čak sedam više od bilo kojeg drugog saigrača. Štaviše, niko ih u pomenutom periodu nema više. Pereirini prekidi mogli bi da budu najveće oružje Vest Broma ovog vikenda. Brazilski plejmejker izveo je 30 od 40 kornera svog tima ove sezone, dok Kristal Palas najviše slabosti pokazuje upravo posle udaraca iz ugla. Naime, londonski tim je dozvolio 43 udarca ka svom golu posle prekida i 27 udaraca glavom ove sezone, po čemu je drugim najgori tim Premijer lige. Pereira bi pride mogao da bude dobra privremena zamena za Džeka Griliša, s obzirom da posle Palas, Vrećice gostuju Njukaslu.

KOMPLETNA PONUDA

Kao potencijalna zamena Vilinom plejmejkeru nameće se i Vilfrid Zaha. Brzonogi krilni fudbaler, koji se vraća posle dve propuštene utakmice, najbolje partije ove sezone pružio je upravo na gostovanjima. Van Selhursta beleži prosečno 7,8 poena, dok na Palasovom stadionu donosi 5,8. U uvodnih osam kola – prethodna dva propustio zbog korona virusa – Zaha je zabeležio 16 udaraca unutar 16 metara, po čemu je treći u Premijer ligi u pomenutom periodu. Bolji od njega bili su jedino Salah i upravo Griliš. Nova uloga izvođača penala dodatno mu je popravila golgeterski učinak. Postigao je pet golova ove sezone i već “prebacio“ brojku iz prethodne (4). Defanziva Vest Broma na Hotornsu deluje ohrabrujuće po Zahu. Kod kuće Vrećice su dozvolile 84 udarca ka svom golu, 58 unutar šesnaesterca, 31 u okvir gola i 18 velikih šansi protivniku. U svim segmentima su “lideri“ prvenstva. 

Edinson Kavani – 5,5

Ole Gunar Solskjer od prethodnog kola ima opciju više u napadu – Edinsona Kavanija. Zapravo, ima ga čitave sezone, ali ga je norveški stručnjak iz nekog razloga držao na klupi, kao da u timu ima raspoloženog špica. I onda kada na Sent Merizu nije išlo, Kavani je pokazao da bi moga da bude rešenje. Asistirao je kod prvog Junajtedovog gola, a zatim postigao drugi i treći, pobedonosni u nadoknadi vremena. To mu je u sredu obezbedilo mesto u startnoj postavi protiv Pari Sen Žermena, a britanski mediji predviđaju da će se Urugvajac posle sasvim solidne partije u Ligi šampiona od prvog minuta naći i na meču sa Vest Hemom. Pa iako Vest Hem sa svojom nisko postavljenom odbranom predstavlja pravi izazov čak i za najveće timove, treba istaći odlične partije Junajteda van svog terena. Crveni đavoli su dobili sve četiri utakmice na strani u Premijer ligi uz više od tri postignuta gola u proseku po meču. Istovremeno, Kavani bi mogao da bude i dobra zamena za povređenog Raula Himeneza, od kojeg je jeftiniji za 0.5

Hari Kejn – 6,5

Verujem da će biti dobro. Nisam siguran. Trenutno je na lečenju. Mogao bih da blefiram i da se pretvaram da je u problemu, ali nije i verujem da će igrati protiv Arsenala“, rekao je Žoze Murinjo posle meča sa LASK-om u Ligi Evrope o trenutnom fizičkom stanju Harija Kejna. Dakle, engleski reprezentativac trebalo bi da bude spreman za derbi Severnog Londona sa Arsenalom. A koliko samo Kejn voli duele sa Tobdžijama... Naime,  27-godišnji napadač je postigao deset golova na 11 premijerligaških mečeva protiv Arsenala na kojima se našao u startnoj postavi. Možda vas Kejnove igre u prethodna dva kola zabrinjavaju – samo jedan udarac i tri stvorene šanse – ali ne treba zaboraviti da je Murinjo svesno igrao na bod protiv Mančester Sitija i Čelsija. Uzevši u obzir trenutno formu Arsenala – neka vas ne zavarava pobeda protiv Rapida - nema sumnje da će Totenhemov pristup u nedelju biti potpuno drugačiji.

(Napomena: Nije moguće vezivati međusobno zavisne događaje, kao što sudva igrača iz istog tima na meču, ili igrač i meč u kojem učestvuje (npr. Kane postiže gol i bilo koja igra na meču Totenhema). Ako igrač koji je u ponudi nije starter računaće se kvota 1. U bodovanje ne ulazi “Bonus points system“ koji se koristi na zvaničnom sajtu. Za sve rezultate merodavan je zvanični sajt fantasy.premierleague.com)


tagovi

FANTAZZI FUDBALPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara