Antonio Konte i Zinedin Zidan (©Reuters, ©Shutterstock)
Antonio Konte i Zinedin Zidan (©Reuters, ©Shutterstock)

Favoriti "vise", autsajderi kolo vode: Interova raskrsnica protiv Reala

Vreme čitanja: 5min | sre. 25.11.20. | 10:32

Menhengladbah dočekuje Šahtjor posle deklasiranja Ukrajinaca čak sa 6:0 pre tri nedelje u Kijevu

Favoriti vise, autsajderi kolo vode. To je stanje Grupe B Lige šampiona posle polovine odigranih utakmica. Borusija Menhengladbah šepuri se sa vrha tabele sa pet osvojenih bodova, Šahtjor je drugoplasiran sa četiri, koliko ima i Real Madrid, dok je Inter iznenađujuće poslednji sa dva boda. Predstojeća četvrta runda mogla bi da donese odgovore na ključna pitanja. Prvo, mogu li Nerazuri da se iskobeljaju iz nezavidne situacije, a potom hoće li Menš jednom nogom do nokaut faze najeminentnijeg kontinentalnog takmičenja. Drama je, u svakom slučaju, zagarantovana.

Inter i Real Madrid igraju derbi večeri, a mimo svih očekivanja i za ostanak u igri (21.00). Pre početka takmičenja ovi rivali bili su viđeni kao sigurni putnici u narednu rundu, ali očigledno niko nije konsultovao nemačkog i ukrajinskog predstavnika. Antonio Konte i Zinedin Zidan verovali su da će duel na Meaci da bude determinišući za pobednika grupe, međutim, loša izdanja, najpe Intera, dovela su do toga da ovaj dvoboj postane vredan šanse da se prođe dalje, umesto odlučivanja o prvom mestu.

Izabrane vesti

Kako milanski i madridski tim igraju poslednjih sedmica sve ovo nije iznenađenje. Kraljevići su početkom meseca slavili kod kuće nad večerašnjim rivalom, i to kasnim golom Rodriga za 3:2. Posle tog meča Real je ponižen od Valensije na Mestalji u Primeri (1:4), a potom je izvukao bod sa gostovanja Viljarealu. Iako su Blankosi samo jednom pogodili metu, zanimljivo je da su imali dvostruko manje udaraca na gol od Podmornice, a u drugom poluvremenu izgledali su umorno. Naravno, 1:1 u gostima Viljarealu može da se posmatra kao dobar rezultat, naročito ako se u bzir uzme činjenica da je posle prethodne reprezentativne pauze Real zabeležio poraze od Kadiza i Šahtjora.

U Interu je situacija još gora. Na prethodnih devet mečeva ostvario je samo dve pobede. A u Đenovi i protiv Torina do 60. minuta, igra je bila vrlo slaba, pa nema mesta preteranom divljenju za četiri postignuta gola protiv Bikova, iz "vedra neba", u poslednjih pola sata. Nema igre i, shodno tome, ni rezultata. Navijači su već očajni. Zbog toga Gazeta Delo Sport govori o večerašnjoj utakmici kao o raskrsnici.

Golovi nisu problem. Real ih je već postigao sedam u Ligi šampiona, vratio se sa 0:2 na samom kraju u Menhengladbahu, zamalo se vratio sa 0:3 protiv Šahtjora, a pomenuli smo da je isporučio tri pogotka Nerazurima. Imao je Inter 2:2 do pred kraj meča, ali je posustao, dok je protiv Menša izborio remi u "minut od 12". Jedino u gostima Šahtjoru nije uspeo da zatrese mrežu, uprkos tome što ima svog gurua za golove Romelua Lukakua. Takođe, biće veoma interesantno videti da li je Real bez Karima Benzeme jači nego što je Inter bio bez Lukakua.

Madridski sastav u Milano je doputovao bez Valverdea, Jovića, Odriozole, Militaa, Benzeme i Serhija Ramosa. Neće biti lako Zidanu bez najboljeg strelca i tuba odbrane. Istovremeno, kadrovska situacija u timu je bolja nego što je bila nedavno. Vratili su se Načo, Varan, Vaskez, Karvahal. Povratak Kazemira i Azara je veoma važan. Pitanje je u kakvoj su formi, ali tu su i Asensio, Marselo, Vinisijus i Rodrigo.

Što se Intera tiče, konačno, između D'Ambrozija, De Fraja, Bastonija i Škrinijara u centru odbrane neće birati virus korona, već Konte. Na desnom boku očekuje se Ašraf Hakimi, dete Reala iz Madrida, dok su levo spremni Jang i Perišić. Mnogo se razgovara o Lukakuu, Lautaru Martinezu i Alekisu Sančezu zajedno. Upravo se ta grupa vratila protiv Torina. Istina, trener je skeptičan prema ovoj opciji od prvog minuta. Čak se i Stefano Sensi vratio. Nedostaju samo vođa sredine terena Brozović i član odbrane Aleksandar Kolarov. Eriksenove misli su već negde vrlo daleko.

U prvom meču grupe, Menhengladbah je domaćin Šahtjoru (18.55). Protekli dvoboj početkom novembra u Kijevu Šahtjor želi što pre da zaboravi. Kao da se igrao teniski set, a Rudari nisu ni gem uspeli da osvoje. Marko Roze je sa 6:0 dobio Luisa Kastra. Bruka kakvu najuspešniji klub Ukrajine u ovom veku ne pamti.

Može se reći da Šahtjor nije zaslužio takav poraz, ali rezultat je na semaforu. Utakmica sa Borusijom postala je ledeni tuš za ekipu iz Donjecka posle pobede nad Real Madridom (3:2) i remija sa Interom (0:0).

Posle prvog meča sa Nemcima, Šahtjor je uspeo da odigra dva meča u ukrajinskoj ligi. Rudari su savladala Dinamo u derbiju sa 3:0, dok su u protekloj rundi remizirali sa Oleksandrijom (1:1). Gosti imaju i ozbiljne kadrovske gubitke. Svi su se navikli na odsustvo Ismailija i Konopljanke. Mladi Kornijenko povredio se u meču protiv Dinama, dok je Kovalenko nespreman. Takođe, van stroja su Tajson, Dentinjo i Hočolava, a posebno uočljivo biće odsustvo Tajsona, koji kao da otvoreno čeka istek ugovora sa Šahtjorom i povratak u Brazil.

A šta je sa Borusijom? Ekipa Marka Rozea ima nestabilnu sezonu u Bundesligi, i bez slavlja je na dva minula meča. Prvo je izgubila od Leverkuzena na strani 3:4, a u poslednjem kolu Bundeslige remizirala je sa Augzburgom na svom terenu. Posle osam odigranih kola, Menš je sedmoplasiran sa 12 bodova. I pored toga, nema dileme da će nestabilnom Šahtjoru biti vrlo teško posle kijevskih 0:6, pa čak i na tuđem praznom stadionu.

LIGA ŠAMPIONA - 4. KOLO

Sreda

GRUPA A

21.00: (1,25) Atletiko M. (6,25) Lokomotiva M. (11,0)

21.00: (1,28) Bajern (6,75) Salcburg (9,50)

GRUPA B

18.55: (1,65) Menhengladbah (4,00) Šahtjor (5,30)

21.00: (2,30) Inter (3,45) Real (3,05)

GRUPA C

18.55: (10,0) Olimpijakos (5,50) Mančester Siti (1,33)

21.00: (2,80) Marselj (3,10) Porto (2,65)

GRUPA D

21.00: (1,33) Ajaks (5,40) Midtjiland (8,50)

21.00: (1,70) Liverpul (4,00) Atalanta (4,70)

***kvote su podložne promenama

Utorak

GRUPA E

Ren – Čelsi 1:1 (0:1)

/Girasi 85 – Hadson Odoi 22/

Krasnodar – Sevilja 1:2 (0:1)

/Vanderson 56 – Rakitić 4, El Hadadi 90+5/

GRUPA F

Borusija Dortmund – Klub Briž 3:0 (2:0)

/Haland 18, 60, Sančo 45/

Lacio – Zenit 3:1 (2:1)

/Imobile 3, 55pen, Parolo 22 – Dzjuba 25/

GRUPA G

Juventus – Ferencvaroš 2:1 (1:1)

/Ronaldo 35, Morata 92 – Uzuni 19/

Dinamo Kijev – Barselona 0:4 (0:0)

/Dest 52, Brajtvajt 57, 70pen, Grizman 92/

GRUPA H

Mančester Junajted - Bašakšehir 4:1 (3:0)

/Fernandeš 7, 19, Rašford 35 penal, Džejms 90+2 - Turuč 75/

PSŽ - Lajpcig 1:0 (1:0)

/Nejmar 7pen/



tagovi

Liga šampionaReal MadridInterŠahtjor DonjeckBorusija Menhengladbah

Obaveštavaj me

Real Madrid
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara