Denis Masinde Onjango (levo), golman Mamelodija (©Reuters)
Denis Masinde Onjango (levo), golman Mamelodija (©Reuters)

Fenomen iz Pretorije – Mamelodi

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.11.21. | 10:16

Šampion Južne Afrike na 10 utakmica nove sezone nije primio gol. Danas (16.30) gradski derbi protiv Supersporta

Denis Masinde Onjango iz Ugande i Rejad Piterse su čuvari mreže Mamelodija, šampiona Južne Afrike. Obojica golmana ove sezone nisu primila gol u domaćem prvenstvu. Tim iz Pretorije je postigao 17 pogodaka, pobedio je osam utakmica, dok je dva puta odigrao bez golova. Godinama ovaj klub nema dostojnog rivala u ovoj afričkoj državi. Velikani iz Johanesburga, Kajzer i Orlando, kao i Amazulu iz Durbana, gledali su u leđa moćnim Brazilcima, kako zovu fudbalere Saundaunsa zbog žuto-zelenih dresova.

Pet bodova više ima lider u odnosu na najbližeg pratioca Stelenboša, uz utakmicu manje. Ako se po jutru dan poznaje i ove sezone bi Mamelodi trebalo da se prošeta do krune. Šampion danas (16.30) iga gradski derbi sa Supesportom na stadionu Lukas Masterpisis Moripe u Pretoriji. Mamelodi je prošle sezone osvojio četiri boda protiv gradskog rivala. Dobio ga je sa 3:1, a u prvom meču u proteklom prvenstvu nije bilo golova.

Izabrane vesti

16.30: (1,60) Mamelodi (3,60) Supersport (5,70)

Mamelodijev cilj ove sezone je na napad na Ligu šampiona Afrike. Al Ahli iz Kaira je dominantan tim na kontinentu, a prošle sezone u četvrtfinalu je eliminisao šampiona Južne Afrike. Ne postiže šampion mnogo pogodaka, manje od dva po meču, ali granitna odbrana je snaga zeleno-žutih.

16.30: (2,05) Kajzer Čifs (3,00) Amazulu (3,80)

Tim iz Pretorije je proteklog leta doveo zanimljivo pojačanje iz Evrope, Slovaka Pavola Šafranka. On je dve godine bio najbolji strelac rumunskog Sepsija, a stigao je za obeštećenje od 700.000 evra. Zasad, nije opravdao očekivanja. Na sedam mečeva je postigao samo dva gola. I dalje se nije ustalio u startnu postavu šampiona ove države.

----------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

----------------------

Skoro polovinu golova Mamelodija delo je napadača iz Namibije Petera Šalulilea. On je osam puta zatresao mreže rivala. Najbolji paker je Neo Maema sa četiri asistencije.

Supersport je na četvrom mestu, ali je u padu forme. Ostvario je tri poraza u prethodna četiri meča. Oba tima igraju na istom stadionu, pa domaći teren nema bitnu ulogu. Trener domaćeg tima Stiv Kompela nema problema oko sastava.

16.30: (3,15) Stelenboš (2,90) Orlando (2,40)

Supersport je prošle nedelje ostao bez Bulea Mkvanazija koji se povredio krajem prvog poluvremena u meču sa Marumom Galantsom (1:2).

"Igramo sa Malmelodjem posle razočaravajućeg poraza kod kuće. Nismo dobri u poslednje vreme. Pokušaćemo da iznenadimo Mamelodi, da pokušamo da nametnemo naš stil igre", rekao je golman Supersporta Ronven Vilijams za sajt kluba.

JUŽNA AFRIKA – 12. KOLO

Sreda

16.00: (2,95) Marumo Galants (2,65) Marizburg (2,75)

16.30: (2,05) Kajzer Čifs (3,00) Amazulu (3,80)

16.30: (1,60) Mamelodi (3,60) Supersport (5,70)

16.30: (3,15) Stelenboš (2,90) Orlando (2,40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

AfrikaJužna Afrika 1Južna AfrikaMamelodi SandaunsAmaZuluKajzer Čifs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara