Santoš (© Reuters)
Santoš (© Reuters)

Fernando Santos: A, sad, idemo u Katar da budemo prvaci sveta!

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.03.22. | 23:44

„Usrećili smo 11.000.000 Portugalaca“, kaže sekektor Navigatora

Obećao je Fernando Santos da će odvesti Portugal u Katar i uspeo je. Alternativnim putem, pošto je glavnim Srbija izborila direktan plasman na Mundijal. Navigatori su morali kroz baraž, da prežive napetu završnicu duela sa Turskom, potom savladaju Makadonce, pa će krajem godine biti u prilici da igraju na Prvenstvu sveta.

Takav epilog raduje iskusnog stratega, koji je, možda pod euforijom zbog plasmana, naciji predočio da u Dohu putuje s namerom da se vrati ovečan Zlatnim globusom. Smela izjava, ako se zna da Portugal nije blistao tokom kvalifikacija, a opet utemeljena na prethodnim takmičenjima.

Izabrane vesti

Jer, Santos je već bio prvak Evrope i osvajač premijernog izdanja Lige nacije.

Jedini san koji imam u ovom trenutku, ako je dozvoljeno sanjati, jeste da podignem treći pehar sa reprezentacijom. Osvojio sam dva, sad sanjam o Mundijalu. Mada, imamo jedno takmičenje pre završnog turnira Prvenstva sveta, dovoljno vremena da se spremimo za sve što nas čeka u Kataru“, rekao je Santos posle meča na Dragao stadionu u kome je njegova selekcija savladala Severnu Makedoniju (2:0), misleći na naredno izdanje Lige nacija.

Na konkretno pitanje, da li sanja kako postaje prvak sveta, uzvratio je jednako precizno:

O tome vam pričam! Slediću svoj i san portugalskog naroda. Bitno je što ćemo se naći u Kataru, tamo gde je koncentrisan kvalitet, a ukoliko budemo pokazali timski duh kao u meču sa Makedoncima možemo da se približimo vrhu“.

Trpeo je selektor Portugala ogromne kritike minulih meseci, posle poraza od Srbije, međutim, uverava da je na isti način pristupio obavezama u baražu kao i tokom kvalifikacija.

„Miran sam kao što sam oduvek bio. Savest mi je mirna“.

Santos je svakom reprezentativcu ponaosob čestitao plasman u Kataru.

Pokazali smo ogromno zajedništvo, timski duh, kreativnost, uživali podršku publike i uspeli u misiji. Pobeda je pravedna i zaslužena. Ne sećam se da su Makedonci imali šansu da nas ugroze. Na Mundijalu smo, usrećili smo 11.000.000 Portugalaca“, rekao je selektor Fernando Santos.




tagovi

reprezentacija PortugalaFernando SantosKvalifikacije za SP 2022.kvalifikacije za svetsko prvenstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara