(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Filmska priča: Afrikanci iz Sankt Peterburga prevarili italijanski klub za 800.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.09.21. | 01:14

Uplaćen novac za transfer na pogrešan račun

Zabavljala se Evropa danima ratom između Lacija i Ajntrahta iz Frankfurta oko Filipa Kostića i navodnom lažnom i-mejl adresom koju su Nemci poturili Italijanima i tako dobili vremensku bitku da zadrže igrača.

Međutim, jedan, za sada neimenovani italijanski klub nije bio te sreće, već je nasamaren za 800.000 evra i to od imigranata iz Afrike, stacioniranih u Sankt Peterburgu!

Izabrane vesti

Ruski mediji objavili su saopštenje tamošnje policije da su uhapšena četvorica imigranata iz Afrike, jedan iz Burkine Faso, a trojica iz Nigerije, zato što su prevarili za novac fudbalski klub iz Italije.

Priča je – filmska. Momci iz Afrike, koji žive u Sankt Peterburgu, saznali su preko svojih izvora da je klub iz Italije zainteresovan da dovede fudbalera iz Danske. I uspeli su da izvedu neverovatnu prevaru: napravili su lažni pasoš sa imenom i prezimenog tog, za sada isto neimenovanog igrača, da na osnovu tog dokumenta otvore račun u banci, a onda i da falsifikuju celu papirologiju sa simbolima kluba iz Danske.

Sve to su poslali Italijanima kada su saznali da su pregovori klubova došli do kraja i kada je preostalo samo da se uplati novac da bi se transfer finalizirao. Poslati su, naravno, lažni podaci, sa bankovnim računom u Rusiji, na koji su Italijani uplatili 800.000 evra.

Kada je ruska policija otkrila prevaru, uspela je da pohapsi osumnjičene, ali su oni dobar deo novca već potrošili. U stanu u kojem su bili otkriveni su svi potrebni alati za lažiranje pasoša, kreditnih kartica, ličnih karti...

Možda jednog dana i ova priča osvane kao scenario nekog holivudskog hita.


tagovi

prevaraTransferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara