Marselino i Karlo Ančeloti (©AFP)
Marselino i Karlo Ančeloti (©AFP)

Finale posle 64 godine: Bilbao na Real Madrid za prvi pehar u sezoni

Vreme čitanja: 3min | ned. 16.01.22. | 15:28

Lavovi i Blankosi u Rijadu vode borbu za Superkup Španije

Prva titula u sezoni je na talonu. Atletik Bilbao i Real Madrid su finalisti Superkupa, koji se igra večeras u Rijadu, Saudijskoj Arabiji (19.30). Kraj puta su ostali Atletiko Madrid i Barselona, koji će se zadovoljiti gledanjem finalnog meča na televiziji posle pada u polufinalu turnira koji promenom formata dobija značaj koji je daleko od jednostavnog i skromnog.

Blankosi i Lavovi sukobljavaju se u borbi za trofej posle 64 godine. Poslednji put ova dva sastava našla su se u finalu Kupa u junu 1958. koje je završeno pobedom Baska. To dakle znači da se dve ikone španskog fudbala, jedni su od onih koji nikada nisu izostali iz Primere, nisu se borili u finalu više od šest decenija. Zanimljivo, baš kao i činjenica da će Lavovi sa San Mamesa večeras da se nađu u četvrtom finalu za godinu dana.

Izabrane vesti

I jedan i drugi trener, koji se međusobno poštuju i koji su se kao mladi suočili na terenu u duelu Sportinga iz Hihona i Milana. U subotu ujutru imali su Marselino i Karlo Ančeloti vremena da se sete. Imali su malo vremena, da porazgovaraju, šale se i požele sreću jedan drugom kao dobri poznanici.

19.30: (1,85) Real Madrid (3,70) Bilbao (4,60)

Kraljevski tim se protiv Barselone u polufinalu koncentrisao na postavku u kojoj je ostavio prostor rivalu i tražio kontre. To se pokazalo kao dobra odluka, ali Ančeloti je podsetio da ima drugačiji plan za finale, što ne znači da će odustati od oprobanog recepta. Benzema i Vinisijus su nezaustavljivi i biće velika pretnja po Baske, a povreda Alabe zadala je glavobolju italijanskom treneru. Van stroja su Bejl, Asensio i Dijaz, a Karvahal je imao pozitivan test na Kovid-19.

Marselino se, pak, oslanja na karakter svojih momaka, koji se poznaju od detinjstva i "osećaju" klub. Format takmičenja mu očigledno prija, jer mu nudi mogućnost da iznenadi velikane. Pre godinu dana Atletik je to pokazao eliminisanjem Real Madrida u polufinalu i savladavanjem Barselone u finalu, a pre tri dana je "okrenuo" Jorgandžije, pošto je blistao u poslednjih 15 minuta i sa dva gola za četiri minuta došao u priluku da brani pehar. Bilbau nedostaju Nunjez, Vensedor, Kapa i Viljalibre.

Real je u međusobnim mečevima dobio pet ligaških duela zaredom, uključujući i poslednji pre manje od mesec dana na San Mamesu. Inače, dodajmo i da su sve ulaznice prodate, što znači da će na tribinama King Fad stadiona biti 30.000 navijača, mahom pristalica Madriđana.

-----------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

SUPERKUP ŠPANIJE - FINALE (RIJAD)

Nedelja

19.30: (1,85) Real Madrid (3,70) Bilbao (4,60)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Superkup ŠpanijeReal MadridAtletik BilbaoBilbao

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara