Andre slavi pogodak sa saigračima (©AFP)
Andre slavi pogodak sa saigračima (©AFP)

Finansijski problemi uzdrmali Resife, Sampajo se kladi na arhitektu Novorizontina

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.04.22. | 21:50

Brazil 2: Vreme je da Lavovi i Ajkule debituju u novoj kampanji drugo ranga zemlje kafe i sambe

Četiri karte deliće se za promociju u Seriju A početkom novembra ove godine. Jednu od njih želi Sport Resife, koji večeras započinje kampanju u drugom rangu Brazila protiv Sampajo Koreje. Lavovi jure ekpresan povratak u najjače društvo zemlje kafe i sambe, dok Bolivija Kerida spada u red timova kojima je prvi cilj opstanak.

Sport kreće u Seriju B pokušavajući da "okrene ključ" posle dve uzastopne frustracije. Lavovi su prošle nedelje izgubili finale Severoistočnog kupa od Fortaleze, a u sredu su eliminisani od Salgeira u četvrtfinalu Pernambukana. Uprkos tome, tim je pokazao evoluciju sa trenerom

Izabrane vesti

Žilmarom Dal Pocom.

Pod komandom novog kormilara Leao je značajno poboljšao realizaciju. Tim se kladi na golove najboljeg čileanskog strelca Havijera Parageza i na dobre igre Lusijana Žube, a igrački kadar je daleko jeftiniji u odnosu na prošlosezonski koji je ispao iz najvišeg društva. Ozbiljni finansijski problemi napravili su velike probleme, pa su otišli neki od glavnih aduta poput talentovanog napadača Mikaela, koji je pozajmljen sa opcijom kupovine italijanskoj Salernitani.

23.30: (1,60) Sport Resife (3,35) Sampajo Koreja (6,25)

Dal Poco bi trebalo da zadrži bazu tima koji je igrao protiv Salgeira. Od promena, prva je medicinske prirode, jer je desni bek Everton povređen i očekuje se d ga zameni Ezekjel. Druga zamena se tiče napadača Bila, koji nije igrao u Pernambukanu jer nije bio registrovan na vreme pošto je stigao na pozajmicu iz ukrajinskog Dnjepra-1.

Sampajo Korea ulazi u treću sezonu Serije B zaredom sa istim ciljem - da ne ispadne. U prethodnoj sezoni Ajkule su prolazile kroz momente uspona i padova, a da bi promenile apatičan scenario na klupu su vratile trenera Lea Kondea. Radi se o treneru koji je zaslužan za uspon malog Novorizontina, koji je promovisao iz trećeg u drugo rang, dok je u Sampaju radio dva puta u bliskoj prošlosti. Od onih koji su otišli, nedostajaće samo jedan igrač, pošto je izgubio najboljeg strelca, iskusnog Sijela.

Uprkos tome što je dobio pet pojačanja u prvoj nedelji Serije B, Leo Konde ih neće omdah gurnuti u vatru. U 11 će najviše najviše dva igrača: bekovi Tijago Enes, desno, i Ipolito, levo.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

BRAZIL 2 - 1. KOLO

Petak

Bruske - Guarani 1:0 (0:0)

/Aleks Sandro 80/

Vasko - Vila Nova 1:1 (1:1)

/Raniel 10 - Artur 12/

Subota

Baija - Kruzeiro 2:0 (0:0)

/Žakare 57, 75/

Šapekoense - Ituano /u toku/

Ponte Preta - Gremio /u toku/

23.30: (1,60) Sport Resife (3,35) Sampajo Korea (6,25)

Nedelja

02.00: (2,70) Tombense (2,70) Operario PR (2,95)

16.00: (2,35) Londrina (3,10) Nautiko (3,00)

Sreda (4.5.)

23.55: Novorizontino - CRB

Četvrtak (5.5.)

02.00: CSA - Krisijuma

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Brazil 2Sport ResifeSampajo Korea

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara