Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Finci u teškoj situaciji - Trener podneo ostavku, fudbaler otišao da služi vojsku...

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.07.21. | 13:11

Finska 1: Fudbaleri KTP-a imaju ogromne probleme uoči gostovanja "fenjerašu" Ouluu (ponedeljak, 17.30) u derbiju za opstanak

Nastavlja se prvenstvo Finske, a ovog ponedeljka od 17.30 časova na programu su dva meča. U oba duela snage će odmeriti timovi iz donje polovine tabele. Ilves će dočekati Haku, dok će u direktnom okršaju snage da odmere dva najslabija tima, Oulu i KTP.

Oulu je iz devet utakmica osvojio samo tri boda, a jedinu pobedu ostvario je upravo protiv KTP-a. Sredinom juna slavio je sa 3:1. Uprkos tome, iza njega je na tabeli, ima dva poena manje.

Izabrane vesti

17.30: (2,20) Oulu (3,10) KTP (3,60)

Sada će KTP probati da se osveti, ali neće mu biti lako. U Oulu dolazi bez šestorice fudbalera.

Zbog povreda i iz drugih razloga nećemo imati najjači tim na raspolaganju. Neće nam ni lista igrača na klupi biti kompletna, ostaće nekoliko praznih mesta“, kazao je tim menadžer KTP-a Esa Vilki.

Od povređenih nema na raspolaganju Matijasa Taminena, Aleksija Tarvonena, Matijasa Lindforsa, Inga van Virta, Antonija Hutunena i Frana Alvareza. Uz to, Pjer-Danijel Nguindi je istekao ugovor poslednjeg dana juna, dok je Kimi Kolsi napustio ekipu kako bi odslužio vojsku. Na njega neće moći da računa KTP svakako do kraja sezone. Odsustvo 19-godišnjeg veziste ne bi trebalo previše da se oseti, Kolsi je ove sezone u prvenstvu odigrao svega 16 minuta. U Suomen kupu imao nešto veću minutažu, na tri meča je proveo ukupno 128 minuta u igri.

Zbog svega toga KTP će morati da zakrpi redove angažovanjem igrača iz filijale Peli-Karhuta, koji se takmiči u trećem rangu. Na pozajmicu će da dođe Oskari Kekonen, koji je već igrao za KTP.

Oskar već ima iskustvo igranja za nas i verujemo da će brzo da se uklopi“, dodao je Vilki, uz napomenu da će Kekonen da se priključi timu tek posle meča sa Ouluom.

Inače, KTP je i bez trenera. Ostavku je podneo Argo Arbeiterin, tako da će na klupi danas da sedi Gabri Ksatart, njegov pomoćnik. Rukovodstvo tima iz Kotke je u potrazi za trajnim rešenjem.

FINSKA 1

Ponedeljak

17.30: (2,20) Oulu (3,10) KTP (3,60)

17.30: (1,87) Ilves (3,50) Haka (4,30)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Finska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara