Stadion Oulua (©Wikipedia)
Stadion Oulua (©Wikipedia)

Finska: Duel fudbalskih siromaha kojima su porazi uobičajena pojava

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.06.21. | 12:57

Novi prvoligaš Oulu u petak od 17.30 časova dočekuje Honku u okršaju dva najslabija tima na tabeli

Derbi „gubitnika“ na zatvaranju 7. kola šampionata Finske. Sastaće se dva najslabija tima u dosadašnjem toku šampionata, Oulu i Honka, u petak od 17.30 časova.

Ove dve ekipe su ove sezone odigrali ukupno 11 utakmica i zbirno su osvojili tri boda! Honka je uspela da savlada još jednog konkurenta u borbi za opstanak, KTP, sa 3:1, a sve ostale mečeve je izgubila. Ima pet poraza, kao i Oulu, koji je odigrao jednu utakmicu manje.

Izabrane vesti

Dakle, „fenjeraš“ nije još uvek uspeo da osvoji nijedan bod. Sudeći po do sada prikazanom, ako ne promeni nešto drastično sledi mu povratak u drugu ligu, iz koje je ove sezone i došao.

17.30: (4.20) OULU (3,40) HONKA (1,93)

Ipak, nije sve crno za navijače Oulua. Neposredno pre utakmice sa Honkom klub je izdao saopštenje u kojem je otkrio finansijske detalje za prethodnu sezonu. Pohvalio se zaradom u 2020. godini u kojoj je ostvario profit od 7.313 evra. Za fudbalski svet to je baš skroman novac, pa vam možda taj podatak bliže objašnjava u kakvoj se situaciji tačno nalazi taj klub.

Za čitavu prošlu godinu Oulu je obrnuo blizu 579.000 evra, što je poređenja radi manje od godišnje plate pojedinih prvotimaca Crvene zvezde. I pored skromnih finansijskih uslova, može da se pohvali da ima četvoricu inostranih fudbalera. Iz nižih rangova Finske angažovan je Rumun David Popa, koji je svojevremeno igrao za rezerve Birmingema, dok je iz KTP-a stigao španski defanzivac Rodžer Bonet. Najbolji klub ovog 26-godišnjeg štopera u otadžbini bio je Himnastik, član četvrtog ranga takmičenja.

Stigao je i Kanađanin Jan Filon, koji je prethodno tri godine bio član Ciriha, ali nikada nije odigrao nijedan takmičarski meč za Švajcarce. Zvezda Oulua od novajlija je Rafinja, 38-godišnji bek iz Brazila, koji je svojevremeno igrao za HJK Helsinki i Gent. On je zapravo povratnik, prvi evropski tim bio mu je upravo Oulu.

Honka, barem po imenima, ima nešto ozbiljniji tim. Ima pravu koloniju stranaca, a nekoliko njih je iz Južne Amerike. Tu su dvojica Bolivijaca, Mensah i Banahene, Brazilac Kaufman, Kolumbijac Alegrija, zatim Afrikanci Sevidž (Gambija), Dongu (Kamerun) i Smit (Južna Afrika), Portugalac Rui Modesto, Amerikanac Mari...

Kao što smo već napisali, oni im nisu doneli rezultat. Honka ima jednu od najlošijih odbrana u ligi, primila je do sada 11 golova. Gori su samo Mariehamn i Oulu, koji su primili po 12 pogodaka.

Protiv Oulua poslednji put su igrali u junu prošle godine, u osmini finala Kupa Finske. Tada su kao gosti pobedili sa 1:0, golom Sevidža. Bio je to Honkin treći uzastopni trijumf nad Oulom, a četvrti na prethodnih pet susreta. Poslednji put je Oulu savladao Honku u junu 2010. godine.

FINSKA 1 – 7. KOLO

Petak

17.30: (4.20) OULU (3,40) HONKA (1,93)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Finska 1Honka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara