Stadion Olimpijakosa (©Reuters)
Stadion Olimpijakosa (©Reuters)

Fitilj bi mogao da bude upaljen

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.01.24. | 11:48

Olimpijakos pod velikim pritiskom pred revanš osmine finala Kupa Grčke protiv Panatinaikosa. Prvi meč završen remijem 1:1

Druga runda u duelu večitih neprijatelja. Posle remija u prvoj utakmici osmine finala Kupa Grčke, sada je sve na kocki u sukobu Olimpijakosa i Panatinaikosa. Sve je otvoreno, kao i prva utakmica pre nedelju dana na Apostolosu Nikolaidisu, a revanš obećava da će biti posebno zanimljiv, iako navijači i dalje ne smeju na grčke stadione po nalogu vlasti. Protagonisti su desetkovani izostancima, ali bi se moglo reći da su se psihički oporavili.

Sat već otkucava igračima iz Pireja. Novi trener

Izabrane vesti

Karlos Karvaljal

je na funkciji tek oko mesec dana, ali stvari ne bivaju bolje. Ako nešto krene po zlu protiv najvećeg rivala, fitilj bi mogao da bude upaljen. Možda zvuči čudno s obzirom na to da Portugalac nije imao mnogo vremena da deluje, ali posle klimave jeseni u prvenstvu i ispadanja u Ligu konferencije, čelnici Olija su veoma nervozni i nezadovoljni.

Pirejski velikan je, prosto, navikao na uspeh. Ako dva derbija u roku od sedam dana ne donesu uspeh, stvari mogu da postanu vrlo neprijatne po

Karvaljala

. Pobeda od 3:2 u gostima protiv Kifisije u ligi tokom vikenda, donela je malo mira, ali ako treći duel grčkih giganata prođe bez trijumfa, bilans sezone će već imati jasne pukotine.

20.00: (2,50) Olimpijakos (3,15) Panatinaikos (3,00)


Jedno je jasno - ništa još nije izgubljeno. Mnoge stvari mogu da se poprave i u ligi sa plej-ofom prvenstva i revanš susretom Kupa. Međutim, pre svega zabrinjava priroda nedavnih neuspeha. Olimpijakos je izgubi sa 1:2 kod kuće od AEK-a u Superligi. Iako su crveno-beli imali 57 odsto lopte u posedu, nisu imali pojma šta da rade sa njom. U skladu sa tim, AEK je imao više šuteva (10:7). Slična stvar desila se i u Kupu protiv Panatinaikosa.

Što se atinskih Zelenih tiče, pogodovaće im što na Karaiskakiju neće biti publike, i što im je olakšan posao da eliminiše mrskog komšiju. PAO do sada nije imao problem oko postizanja golova. Dao ih je 45 golova u 17 utakmica. Ipak, kao što se već pokazalo u prvom meču i mnogim drugim derbijima, direktni dueli teško se pretvaraju u šuterske rapsodije.

PAO je inače izjednačen na vrhu prvenstvene tabele sa PAOK-om, sa dva boda više od AEK-a i šest u odnosu na Olimpijakos. Turski strateg

Fatih Terim

će morati da se izbori sa kritičnim izostancima. Na raspolaganju nema srpskog reprezentativca

Filipa Đuričića

, potom

Palasiosa

, Čerina, Joanidisa, Jeremejefa, Magnusona i Palmer-Brauna. Zbog povreda Joanidisa i Jeremejefa, Terim ima na raspolaganju samo jednog klasičnog napadača Andraža Šporara.

KUP GRČKE - OSMINA FINALA, REVANŠ DUELI

Sreda

18.00: (3,45) Aris (3,25) AEK (2,20), prvi meč 0:0

20.00: (2,50) Olimpijakos (3,15) Panatinaikos (3,00), prvi meč 1:1

***kvote su podložne promenama


tagovi

Kup GrčkeOlimpijakosPanatinaikos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara