Gabrijel Barbosa Gabigol (©Reuters)
Gabrijel Barbosa Gabigol (©Reuters)

Flamengo ne odustaje od treće vezane titule, Palmeiras ispao iz trke (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.11.21. | 06:39

Brazilska Serija A: Šampion razbio Sao Paulo na Morumbiju sa 4:0, Fluminense "okrenuo“ prvaka Južne Amerika na Marakani – 2:1

Ne da se Flamengo. Vezao je dve pobede bez primljenog gola i sada je na osam bodova manje od lidera Atletiko Mineira, sedam kola pre kraja brazilske Serije A. U derbiju 32. kola na Morumbiju, crveno-crni su pregazili Sao Paulo sa 4:0.

Domaćinu ne cvetaju ruže ove sezone, pa je sada na samo dva boda od Žuventuda, tima koji se je trenutno na mestu koje vodu u niži rang. Ni smena argentinskog stručnjaka Ernana Krespa nije pokrenula velikana koji doživljava krah u ovom šampionatu i ne bili iznenađenje ako bi morao da napusti najviši rang. Prošlog meseca zbog neisplaćenih zarada klub je napustio Dani Alves koji je pre nekoliko dana potpisao za Barselonu.

Izabrane vesti

Utorak, 20.00: (4,50) Atletiko PR (3,45) Atletiko Mineiro (1,85)

Blistao je trio Gabrijel Barbosa Gabigol – Bruno Enrike - Mišael. Već u prvom napadu, Gabigol je na asistenciju Bruna Enrikea zatresao mrežu domaćina. Trikolori su nisu oporavili od početnog šoka, a već je bilo 0:2 na semaforu. Ovaj put je Bruno Enrike strelac, na asistenciju Mišaela. Do kraja utakmice Mišael je postigao dva gola, za muk na Morumbiju.

Gremio je blizu ispadanja, a za opstanak ove sezone strepe još dva giganta. Pored Sao Paula ne piše se dobro ni vicešampionu Južne Amerike Santosu.

Palmeiras je sve dalje od brobe za titulu. Veliki zeleni su poklekli na Marakani od sve boljeg Fluminensea. Domaćin je slavio sa 2:1 posle preokreta u drugom poluvremenu i uključio se u bitku za plasman u Kopa Libertadores. Dudu je doveo tim iz Sao Paula u vođstvo, ali u nastavku Jago je sa dva gola prekinuo uspešnu seriju od šest pobeda čete portugalskog trenera Abela Fereira.

Šampion Južne Amerike ima čak 10 bodova manje od lidera Atletiko Mineira, uz meč više, pa je jasno da Palmeirasu do kraja sezone ostaje bitka za trofej Kopa Libertadores i finael s Flamengom 27. novembra na stadionu Sentenario u Montevideu. Nervi su popustili igračima Palmeirasa u finišu. Isključeni su Dudu i Dejverson u sudijskoj nadoknadi, pa su gosti završili meč sa samo devetoricom fudbalera.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

BRAZIL 1 – 32. KOLO

Subota

Atletiko Gojaniense – Santos 0:0

Amerika Mineiro – Gremio 3:1 (2:0)

Bragantino – Fortaleza 3:0 (2:0)

Internasional – Atletiko Paranaense 2:1 (1:1)

Nedelja

Korintijans - Kujaba 3:1 (1:1)

Sao Paulo - Flamengo 0:4 (0:3)

Fluminense - Palmeiras 2:1 (0:1)

Seara - Sport Resife 2:1 (1:0)

Šapekoense - Žuvenzud 0:2 (0:2)




tagovi

Južna AmerikaBrazilBrazil 1FlamengoPalmeiras

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara