Gustavo Florentin je suspendovan za meč sa Fluminenseom (©AFP)
Gustavo Florentin je suspendovan za meč sa Fluminenseom (©AFP)

Fluminenseu treba pobeda zbog Kopa Libertadoresa, Sport Resife bez trenera

Vreme čitanja: 2min | sub. 06.11.21. | 23:05

Meč u Rio de Žaneiru, u okviru 30. kola brazilske Serije A, na programu je u noći između subote i nedelje od 01.00 časova

Fluminense se bori za plasman u Kopa Libertadores, Sport Resife za opstanak. Zato će oba tima morati da idu na pobedu na Marakani u noći između subote i nedelje, od 01.00 časova po srednjeevropskom vremenu, kada će da se sastanu u okviru 30. kola brazilske Serije A.

Fluminense je „kratak“ pet poena za Korintijansom, šestoplasiranim timom na tabeli. Neophodno mu je da osvoji baš tu poziciju ako želi u kvalifikacije za elitno takmičenje. Nije doduše Markaov tim obezbedio ni Kopa Sudamerikanu, Seara koja je ispod crte zaostaje samo tri boda.

Izabrane vesti

01.00: (1,65) Fluminense (3,50) Sport Resife (6,25)

Pravo na grešku naravno nema ni Sport. Tim iz Resifea je prvi ispod crte u zoni ispadanja, tri poena mu je udaljena Baija, koja ima i odigranu utakmicu manje.

Seriju od četiri meča bez pobede prekinuo je u prošlom kolu. Na svom terenu je savladao Atletiko Gojanense sa 2:0. S druge strane Fluminense je vezao dva poraza, izgubio je od Santosa (2:0) i Seara (1:0).

Markao je zato spremio nekoliko promena. Kaja Paulistu će da zameni Džon Kenedi, koji se oporavio od povrede. Takođe, Jago neće moći da igra zbog povrede butine, te će Martineli na njegovo mesto. U startnoj postavi je najavljen i Mendoza, umesto Markosa Felipea. Od ranije je poznato da su zbog povreda na bolovanju Ganso i Hadson.

Sport će da bude bez šefa stručnog štaba u Rio de Žaneiru. Paragvajski strateg Gustavo Florentin je suspendovan zbog crvenog kartona koji je dobio u prošlom kolu protiv Atletika. Umesto njega ekipu će da vodi neko od pomoćnih trenera, Ektor Nunjez ili Sezar Lusena.

Fluminense je ove godine dva puta pobedio Sport. Prošle sezone kao domaćin sa 1:0, a u julu u Resifeu sa 2:1.

Zbirno, ovo će da bude njihov 55. susret. Trikolori su trijumfovali 22 puta, u 17 navrata su izgubili, dok je 15 mečeva bilo nerešeno.


tagovi

FluminenseSport ResifeBrazilska Serija ABrazil 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara