Fonzi po Alabinom receptu, Bajern više ne sme da se igra s ugledom; za novu bombu spremno 100.000.000

Vreme čitanja: 3min | uto. 12.12.23. | 09:53

Pitanje je samo ima li takvog igrača na tržištu...

Neposredno pre nego što je dobio otkaz, Hasan Salihamidižić bio je na dobrom putu da produži ugovor sa Alfonsom Dejvisom. Predstavnici kanadskog reprezentativca imali su veliko poverenje u bivšeg sportskog direktora, a onda je nakon njegovog odlaska usledio zastoj u pregovorima. I tako je već mesecima.

Situacija u Minhenu vrlo je neprijatna po ovom pitanju i sa svakim tekstom u madridskim medijima o interesovanju Reala Madrida postaje sve napetija. Posebno pošto se oglasio Dejvisov menadžer i javno poručio kako Kraljevski klub ima pretenzije prema njegovom klijentu.

Izabrane vesti

Tako na sav grdan posao koji sportski sektor Bajerna čeka tokom zime - očekuje se dovođenje makar dvojice ili čak trojice novih igrača - Kristof Frojnd mora intenzivno da razmišlja i o statusu levog beka.

Dejvis je jedan od najboljih igrača na svetu na svojoj poziciji, želja Bavaraca da ga zadrže nije sporna, međutim čini se da se stvari komplikuju iz nedelje u nedelju i da neodoljivo podsećaju na slučaj Davida Alabe.

Suočeni sa konstantnom pretnjom iz Madrida, u Minhenu su svesni da će morati da ulože krajnje napore kako bi zadržali Dejvisa, pišu nemački mediji, a onda prenose Frojndove reči i odgovor na pitanje da li su loše partije Kanađanina ove jeseni povezane s medijskim spekulacijama o prelasku u Real:

"Ne, mislim da to nije razlog. Tačno je da Fonzi, kao uostalom i većina njegovih saigrača nije na ičekivanom nivou ove sezone, međutim uveren sam da će biti pravi u poslednje tri meča ove godine", kazao je Frojnd.

Sportski direktor je potvrdio da su razgovori oko produžetka saradnje u toku...

"Dejvis ima još godinu i po dana ugovora. Razgovaramo, to je jedino što sada mogu da vam kažem. Videćemo šta će biti tokom januara".

Javna je tajna da Alfonso Dejvis nema ništa protiv da stavi paraf na novi petogodišnji ugovor, ali zahtevi nisu mali. On i njegov zastupnik Nedal Huseh navodno su pred čelnike Bajerna stavili sledeći uslov: plata u rangu Bajernovih 'prvogategornika', odnosno Manuela Nojera, Tomasa Milera, Liroja Sanea, Jozue Kimiha. A to znači između 18 i 20 miliona evra po godini.

Podsetimo, izvan ove najviše kategorije, takoreći izvan konkurencije, samo je Hari Kejn sa 25.000.000...

Ovakav zahtev pred upravu Bajerna pre dve i po godine stavio je i pomenuti David Alaba. Uli Henes i Karl Hajnc Rumenige tada nisu pristali na 'ucenu' i pustili su Austrijanca da ode bez obeštećenja.

Čini se da bi još jedna Realova 'krađa' na sličan način bila previše za klub Bajernovog renomea, zbog čega u Minhenu sve rade kako bi što pre rešili neprijatnu situaciju.

U isto vreme nemački šampion razleteo se po Evropi i juri pojačanja na deficitarnim pozicijama. Prioritet svih prioriteta je vrhunski štoper koji može da igra beka. Bavarci su pokirali Ronalda Arauha iz Barselone, ali ta će ideja teško proći.

"Ne bih da se izjašnjavam o tome. Ne mogu ni da potvrdim ni da demantujem. Približava se zimska pijaca, ima puno razgovora sa velikim brojem igrača. Rano je da bismo ulazili u detalje", uz osmeh je poručio Frojnd.

Keri Hau sa SPORT1 potvrdio je da se proteklih dana nešto dešavalo na relaciji Bajern - Arauho, međutim...

"Da, Bajern je zaista kontaktirao predstavnike urugvajskog defanzivca i izneo planove. Ipak, u klubu su svesni da je takav potez na za ovu zimu apsolutno nerealan, zbog čega razmatraju druge lje opcije. Arauho je bio je počastvovan što je dobio poziv lično od Tomasa Tuhela, saslušao ga je iz poštovanja i poručio mu da se trenutno oseća prijatno u Barsi i da nema nameru da ide".

Spekulacije su otišle toliko daleko da su pojedini mediji objavili kako je Bajern spreman da za Arauha plati koliko i za Kejna - maltene 100.000.000 evra - što će reći da bi neka bomba ove zime u Minhenu mogla da eksplodira čak i ako to ne bude Urugvajac.

Novac je, dakle, spreman, pitanje je samo postoji li igrač na tržištu - pored Ronalda Arauha - kog u Minhenu dovoljno cene da bi platili toliku sumu.


tagovi

Ronald ArauhoAlfonso DejvisZimski prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Bajern
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara