undefined
undefined

Bajernov zimski kaderplanung: Italijanski vunderkind, stara meta, Barsin višak...

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.12.23. | 20:58

Žoao Paljinja će verovatno morati da sačeka leto...

Razleteo se Bajern na sve strane. Ne žele Bavarci da im se dogodi letošnji fijasko kada su došli u situaciju da kupuju poslednjeg dana prelaznog roka, pa su neplanirano ostali praznih šaka na nekoliko polja. Zato se ove zime radi mnogo konkretnije već od početka decembra.

Brajan Saragosa (22) iz Granade i njegov potpis iznenadili su mnoge. Jer radi se o krilnom napadaču, dakle, o pozicijama koje su dobro popunjene u Minhenu. Međutim, sve ono što treba da bude odrađeno do kraja januara ne bi trebalo da bude iznenađenje.

Izabrane vesti

Dobro je poznato: Bajernu je hitno potreban još jedan štoper, odnosno zadnji vezni, klasična 'šestica' na kojoj insistira Tomas Tuhel.

"U klubu je interno već odlučeno: centralni defanzivac ima apsolutni prioritet u zimskom prelaznom roku. Ono o čemu se i dalje raspravlja jeste da li će uz njega biti kupljen još jedan, ili dvojica igrača", stoji u tekstu tiražnog Bilda koji je po pravilu dobro upućen u dešavanja u Zebener štrase. "Vezista Žoao Paljinja, što je i letos bio prva meta, verovatno će biti kupljen tek za šest meseci. Ali to opet ne znači mirovanje u tom smislu. Bavarci će biti u stalnom kontaktu sa Fulamom i pokušavati da smanje cenu. Englezi trenutno potražuuju oko 75.000.000 evra".

Pošto Portugalac ostaje za iduće leto, šampion Nemačke bi ove zime definitivno trebalo da se koncentriše na Martina Zubimendija (24) iz Real Sosijedada.

"Bajern intenzivno radi na dovođenju španskog univerzalca koji ima izlaznu klauzulu postavljenu na 60.000.000 evra", piše dalje najtiražniji tabloid Evrope.

Ovo nije prvi put da se Zubimendi dovodi u vezu sa Bajernom. Mnogi stručnjaci, među kojima je očito i Tuhel, smatraju da je španski reprezentativac najbolja opcija za Bajern i nešto najsličnije Haviju Martinezu, koji je bio jedan od najvažnijih faktora u osvajačkom pohodu na tripletu 2013. godine.

E sad, zašto posle Zubimendija i Paljinja? Nije tajna da Tuhel nije zadovoljan Jozuom Kimihom, Bajernu takođe kao mač nad glavom stoji interesovanje Barselone za projektovanog kapitena, tako da su njegov status i budućnost prilično nejasni u ovom času.

Kada je u pitanju pozicija štopera dva imena figuriraju kao glavne mete. Bolje reći, prva je mladi Italijan i po mnogima jedan od najtalentovanijih štopera na svetu Đorđo Skalvini (19) iz Atalante, dok je njegova alternativa iskusni Kleman Lengle (28), igrač Barselone na pozajmici u Aston Vili.

Jasno je kao dan da Bajern ne bi lako mogao da Skalvinija, koji ima čvrst ugovor i potencijal da postane jedan od najskupljih štopera. Atalanata je već imala brojne ponude. Interu, recimo, nije htela da ga proda za 40.000.000... S druge strane, Lengle bi verovatno bio dostupan za desetak miliona evra. Ono što otežava celu stvar: Prethodno bi Barsa morala da ga vrati u svoje redove, a Vili je potreban, jer igra umesto povređenog Tajrona Mingsa.

Podsetimo, mediji su pre nekoliko nedelja najavili da bi Bajern mogao da napadne Ronalda Arauha iz Barselone, no ubrzo je stigao odgovor katalonskih medija: španski velikan planira da odbije napad tako što će ponuditi novi ugovor Urugvajcu, sa značajnom većom platom. Bez obzira što je potonji potpisan prošle godine...


tagovi

Klemon LengleŽoao PaljinjaMartin ZubimendiTomas TuhelĐorđo Skalvini

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara