Mihael Frej u duelu sa Ajntrahtom (©Reuters)
Mihael Frej u duelu sa Ajntrahtom (©Reuters)

Frej vodi Antverpen iznad Klub Briža, Gent bez dvojice ključnih napadača

Vreme čitanja: 3min | uto. 25.01.22. | 11:46

Mečevi 24. kola Župiler Pro lige u senci velikog derbija šampionata koji se očekuje u četvrtak

Najprijatnije iznenađenje u Evropi - svakako u Belgiji - nastavlja da prkosi svim prognozama. Union je lider posle 23 odigrane runde u Župiler Pro ligi i nezadrživo grabi ka što većoj prednosti pred bitke u plej-ofu. U vanrednom kolu, u četvrtak, Sen Žiluaz očekuje najteža prepreka u vidu branioca titule Klub Briža, koji mu je devet bodova daleko, i belgijska javnost sa nestrpljenjem iščekuje derbi koje može mnogo toga da nagovesti. Negde u zapećku su ostali dueli 24. kola.

Antverpen je i dalje treći, ali poslednjim rezultatima pojačava pritisak na Klub Briž iznad sebe. Prišao mu je na bod i večeras može da ga pretekne ukoliko savlada Sint Trojden (18.45).

Izabrane vesti

Crveni često nisu dominantni u mečevima, kao što nije bio slučaj u poslednja dva ligaška nastupa. Kod kuće su u novoj godini savladali Šarlroa sa 3:0, au prošloj runid na strani su bili bolji od Ostendea 2:1. Definitivno su "izdahnuli" na obali Severnog mora, jer je gol domaćina iz prvog poluvremena nije priznat tek posle VAR kontrole, ali je defanzivac Medli, Arsenalovo dete, ipak doveo Ostende u prednost. Međutim, Antverpen se oslonio na najboljeg strelca Mihaela Freja koji je doneo izjednačenje, da bi Balikviša doneo tri boda. Frej trenutno ima 18 ligaških golova na kontu, kao i Undav iz Uniona, i to je najbolji učinak u šampionatu.

18.45: (1,82) Antverpen (3,50) Sint Trojden (4,60)

S druge strane, Sint Trojden je stacioniran u sigurnoj zoni sredine tabele. Sa 27 bodova je na 11. mestu, dok Antverpen ima 43 i jedan meč manje u odnosu na većinu timova. Sint Trojden je remizirao samo tri puta ove sezone, ali je na poslednjih osam utakmica šest puta poražen, a na dva duela pobedio. Nisu Kanarinci osvojili ni bod na četiri vezana duela u gostima, ali imali su tada posla sa Serenom, Anderlehtom, Gentom i Klub Brižom.

Brajan Priske ne može da računa na Abdulajea Seka koji je na Afričkom kupu nacija i povređenog Bute, dok su Kupman i Nsimba pod znakom pitanja. S druge strane, Bernd Holerbah ima više problema. Van stroja su mu reprezentativci De Rider i Konate, a povređeni Delorge, Filipov, Stepe i van Desel.

21.00: (1,37) Gent (4,80) Ostende (8,50)

U još jednom interesantnom večerašnjem duelu Gent dočekuje Ostende (21.00). Bafalosima nedostaju dva ključna napadača, pa će petoplasirani tim prvenstva tako morati da se uzdan u raspoloživi kadar kako bi ostao u trci za plej-of.

Tarik Tisudali je postigao 10 ligaških golova za Gent ove sezone i najbolji je strelac svog tima. Ipak, trenutno obavlja reprezentativne obaveze za Afričkom kupu nacija, gde je njegov Maroko jedan od favorita za trofej. Osim toga, špic Loran Depoatr, strelac šest pogodaka u prvenstvu, ni u ovom meču ne bi trebalo da igra usled činjenice da nije ozdravio od korona virusa.

Osim pomenutog navalnog tandema, strateg Genta Hejn Vanhazebruk ne može da računa na Ngadeua i Mareha koji su na afričkom šampionatu, dok je Ođiđa-Ofoe povređen.

Gent je u poslednja tri prvenstvena meča ostvario tri remija, a po učinku na domaćem terenu je treći. Na četiri minula domaćinstva postigao je osam golova i osvojio deset bodova.

S druge strane, Ostende je u prošlom kolu na svom terenu izgubio od jakog Antverpena (1:2). Ekipa sa obale Severnog mora je trenutno na 15. mestu, sa 23 boda. Na poslednjih pet mečeva poražena je četiri puta, kao i na devet od 11 minulih susreta u ligi.

------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

ŽUPILER PRO LIGA - 24. KOLO

Utorak

18.45: (1,82) Antverpen (3,50) Sint Trojden (4,60)

21.00: (2,00) Šarlroa (3,45) Kortrajk (3,80)

21.00: (1,37) Gent (4,80) Ostende (8,50)

Sreda

18.45: (3,05) Epen (3,35) Standard (2,35)

18.45: (2,70) Varegem (3,30) Leven (2,60)

21.00: (1,70) Anderleht (3,70) Serkl Briž (5,20)

21.00: (2,05) Seren (3,45) Beršot (3,60)

Četvrtak

20.45: (2,15) Klub Briž (3,15) Union (3,35)

Odloženo

Genk - Mehelen

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Belgija 1Župiler Pro ligaAntverpenGentSint TrojdenOstende

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara