Marko Pantelić (©Starsport)
Marko Pantelić (©Starsport)

FSS u tri meseca ostao bez selektora, direktora i predsednika: Pantelić v. d. do daljeg, pa izbori

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.03.21. | 15:31

Izvršni odbor će zasedati posle utakmica reprezentacije

Sve se u fudbalu okrene za čas, kao što ni lopta ne može dugo da miruje na jednom mestu. U novembru je sve izgledalo kao bonaca u Fudbalskom savezu Srbije, čekao se plasman na Evropsko prvenstvo, a posle poraza od Škotske – raspad.

U roku od tri meseca Srbija je ostala prvo bez selektora Ljubiše Tumbakovića, potom je funkciju napustio direktor Vladimir Matijašević, a danas je ostavku podneo i predsednik FSS Slaviša Kokeza.

Izabrane vesti

Dok je Tumbaković otišao zbog neuspešne borbe za plasman na Evropsko prvenstvo, Matijašević zato što je u Savez stigla nova garnitura ljudi, koja je pokrila i njegovo mesto, Kokeza odlazi zbog stvari koje se ne tiču direktno fudbala, ali su njegov lik i delo bili na žestokim udarima u fudbalskoj Srbiji u prethodnom periodu.

Dobila je Srbija novog selektora, Dragana Stojkovića, uloga direktora pripala je Stevanu Stojanoviću, ali će sa izborom novog predsednika Saveza ići malo teže.

Za početak će Marko Pantelić, aktuelni potpredsednik FSS-a, obavljati funkciju vršioca dužnosti prvog čoveka srpske kuće fudbala potvrđeno je u saopštenju koje je objavio Savez.

Fudbalski savez Srbije obaveštava javnost da je Slaviša Kokeza podneo ostavku na mesto predsednika saveza. U skladu sa članom 49 i članom 50 Statuta FSS, zamenik predsednika Marko Pantelić obavljaće dužnost predsednika do izbora novog predsednika FSS.

Na osnovu člana 46 stav 2 Statuta, zamenik predsednika će zakazati sednicu Izvršnog odbora u prvom raspoloživom terminu nakom utakmica kvalifikacija za SP 2022, kako bi bile donete odgovarajuće odluke o daljim koracima u radu Fudbalskog saveza Srbije”, stoji u saopštenju FSS-a.

Skupština Saveza je trebalo da se održi jesenas, pa je zbog korona virusa odložena za mart, a sada je ponovo pomerena do daljeg. U svakom slučaju, FSS sad čeka dug i komplikovan izborni proces, koji kreće od najnižeg nivoa, pa se hijerarhijski penje preko izbora čelnika regionalnih saveza do, na kraju, glasanja za prvog čoveka srpskog fudbala.

S obzirom na prethodna iskustva, čini se da novi predsednik FSS-a neće biti izabran pre leta. Licitacije oko toga ko su mogući kandidati su već krenule, pošto je raznih glasina bilo i u prethodnom periodu, ali sve je to sada na dugom štapu.

U fudbalskoj Srbiji je jedino sigurno da ništa nije sigurno.



tagovi

FSSMarko Pantelić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara