Fudbaleri Ajaksa (©Reuters)
Fudbaleri Ajaksa (©Reuters)

Furiozni Ajaks juri u polufinale Kupa preko "zarđalog" Vitesea

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.02.22. | 14:58

Danas na programu četvrtfinale KNVB Bekera

Kup Holandije je stigao u četvrtfinalnu fazu i u verovatno najatraktivnijoj utakmici će se suprotstaviti ekipe koje su se prošle godine sastale u finalu. Branilac ovog vrednog trofeja, Ajaks, ponovo važi za najvećeg favorita za lovorike, pošto trenutno vlada Eredivizijom i izvodi čuvene nastupe na evropskoj sceni. Ekipa iz Arnema je, pak, ušla u blagu krizu i izgubila u prethodna dva meča (19.00).

19.00: (1,15) Ajaks (8,50) Vitese (15,0)

Izabrane vesti

Amsterdamski gigant je već 20 puta osvojio KNVB Beker, osvojivši jubilarni trofej pre manje od godinu dana posle uspešnog finala sa Vitesom sa 2:1. Ove godine, nedugo posle polovine takmičenja, sastav Erika ten Haga je na liderskoj poziciji sa 51 bodom, pet ispred drugoplasiranog PSV-a, a trenutno je pobedio sedam puta zaredom. U nacionalnom kupu bez problema su Amsterdamersi deklasirali amaterske timove BVV Barendreht (4:0) i Ekscelzior Masluis (9:0).

Gostujući Vitese je izborio put do evropskih kupova, opstao je u novoformiranoj Ligi Konferencije u teškoj grupi, a prvi duel za osminu finala ovog takmičenja protiv austrijskog Rapida očekuje ga već sledećeg četvrtka. U vrhu holandskog takmičenja sastav iz Arnema je imao solidnu formu do sredine januara ove godine, ali tada kod kuće nije uspeo da izađe na kraj sa Groningenom (1:3) i prošli put nije imao šanse na terenu Tventea (0:3), pa je pao na šesto mesto sa 36 bodova.

Tokom ovogodišnje Kup turneje, Vitese je prvo savladao Spartu iz Roterdama (2:1), a zatim je izbacio DVS'33 Ermelo (2:0).

"Vitese je naš tradicionalni rival i svaki meč sa njim je veoma težak. Pobedili smo ga sa 5:0 ove sezone, ali svaki duel je potpuno drugačiji i mogu da smatram protivnika specijalistom za nacionalni Kup. Želimo ponovo da igramo ofanzivno, ali moramo da pazimo i na opasne kontranapade", rekao je trener Ajaksa Erik ten Hag.

Klub iz Arnema je poslednji put osvojio Kup pre nepunih pet godina, sada je četvrti put zaredom među osam najboljih.

"Ajaks je dugo bio najbolji tim u zemlji i pobeda nad njim bi bila nešto posebno. Nismo mogli da ga pobedimo dugo, ali čvrsto verujem da sve trenutne probleme ostavljamo iza sebe", rekao je strateg tima iz Arnema Tomas Leč.

KUP HOLANDIJE - ČETVRTFINALE, JEDAN MEČ

Utorak

PSV - Breda 4:0 (3:0)

/Madueke 8, Gece 28, 40, Gakpo 79/

Sreda

19.00: (1,15) Ajaks (8,50) Vitese (15,0)

19.00: (6,00) RKC (4,10) AZ Alkmar (1,55)

Četvrtak

19.00: (2,00) NEC (3,45) Go Ahed (3,80)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Kup HolandijeAjaksVitese

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara