Mijat Gaćinović i Andrija Živković (©Reuters)
Mijat Gaćinović i Andrija Živković (©Reuters)

Gaćinović i Živković u klinču za trofej pred praznim tribinama

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.05.23. | 13:23

Kup Grčke: Volos će danas (19.30) biti popriše finalnog meča. Žuto-crni žele treću duplu krunu u istoriji, solunski crno-beli bi utešni pehar za spas sezone

Dugo je u Grčkoj vladala opšta konfuzija po pitanju gde će se održati finale kupa. Razmatrana je mogućnost da se AEK i PAOK za trofej bore i van državnih granica, čak je i Beograd pominjan kao opcija. Na kraju je odabran Volos. Neće biti navijača u borbi za pehar.

AEK je konačno dobio grandiozan stadion, uselio se na AJA Sofiju, prestao da bude podstanar i već u prvoj sezoni osvojio titulu. Oko 80.000 duša unutar i oko stadiona napravilo je atmosferu za pamćenje, a žuto-crni mogu u klupske vitrine da pridodaju još jedan pehar i na najbolji mogući način krunišu sezonu.

Izabrane vesti

Klubu čiji su koreni vezani za Konstantinopolj, miljeniku belosvetskih izbeglica, na putu do duple krune stoje omraženi rival i Andrija Živković. Srpski reprezentativac jedan je od efikasnijih igrača tima sa Tumbe, pa će odbrana AEK-a posebno motriti na njega, jer je Nelson Oliveire povređen i neće igrati u Volosu.

19.30: (1,95) AEK (3,35) PAOK (4,20)

Matijas Almeida je u prvoj sezoni na klupi žuto-crnih stigao do krune, a sada ima šansu i za drugi trofej u Grčkoj.

Postoji mnogo razloga da se borimo za ovaj trofej. Samo je dva puta AEK u istoriji osvojio duplu krunu. Od PAOK-a smo izgubili tri finala, pa nam to daje motivaciju za finale”, rekao je Almeida.

Argentinac nema mnogo izostanaka. Jedino je van stroja dugo povređeni kapiten Arauho, a posle meča suspenzije u tim se vraća Mandalos. PAOK osim Oliveire ne može da računa na Nasberga i Kadurija.

AEK ima 15 trofeja u Kupu Grčke iz 28 finala, dok je PAOK bio osam puta najbolji u ovom takmičenju, ali je poražen čak 14 puta u borbi za pehar. Ako posle 90 minuta ne bude pobednika, igraće se produžeci dva puta po 15 minuta i eventualno jedanaesterci. Sudija ovog meča je Nemac Feliks Brih.

U finalu će AEK biti favorit. Ne samo da je vratio titulu u Novu Filadelfiju, nego je potukao PAOK u tri od četiri ovosezonska duela. Znao je kako da izađe na kraj sa klubom iz Soluna. Kako god da se bitka za trofej završi – Srbija će imati razloga za slavlje. S jedne strane Mijat Gaćinović, s druge Andrija Živković.

KUP GRČKE – FINALE (NEUTRALNI TEREN, VOLOS – JEDAN MEČ)

Sreda

19.30: (1,95) AEK (3,35) PAOK (4,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

GrčkaKup GrčkeMijat GaćinovićAndrija ŽivkovićAEKAEK AtinaPAOK

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara