Fernando Gago (©AFP)
Fernando Gago (©AFP)

Gago nije dobro počeo, Rasingu vise međunarodni kupovi

Vreme čitanja: 4min | sub. 06.11.21. | 22:55

Argentina 1: Akademci iz Aveljanede u nezavisnoj situaciji pred gostovanje Atletiko Tukumanu

Era Fernanda Gaga u Rasingu nije imala očekivani početak. Pintita je do sada akumulirao dva uzastopna poraza protiv Rosario Sentrala i Defense i Hustisije, što bi moglo da ostavi Akademiju bez međunarodnih kupova za 2022. Nekadašnji vezista Boke Juniors, Reala iz Madrida, Rome, Valensije i Veleza nije se proslavio otkako je počeo da se bavi trenerskim poslom. Početkom godine debitovao je kao kormilar Aldosivija i u septembru se rastao sa Ajkulama pošto je u 26 mečeva zabeležio sedam pobeda, tri remija i 16 poraza. Zbog svega toga novi strateg ekipe iz Aveljanede želi da njegovi momci reaguju i podignu glavu na noćašnjem (00.15) gostovanju Atletiko Tukumanu, u sklopu 20. kola argentinske Profesionalne lige.

Rasing se sa 23 osvojena boda u dosadašnjoj kampanji trenutno nalazi na deobi 16. pozicije zajedno sa Platenseom. Međutim, na opštoj tabeli za celokupnu 2021. godinu, koja obračunava bodove i iz prethodno odigranog Liga kupa, Akademci zauzimaju 10. mesto sa 44 boda, isto koliko je sakupio i Union iz Santa Fea, koji se nalazi lestvicu niže zbog lošije gol-razlike, ali i ispod zamišljene crte koja razgraničava ekipe koje ostvaruju učešća za međunarodna takmičenja od onih sa sredine generalnog poretka. Dakle, timu iz Aveljanede ozbiljno su ugroženi ciljevi.

Izabrane vesti

00.15: (2,30) Atletiko Tukuman (3,25) Rasing Klub (3,20)

Sa druge strane, Atletiko Tukuman se nalazi na 19. mestu u prvenstvu, što se podudara i sa njegovim ukupnim plasmanom. Kao i u slučaju sa gostujućim sastavom, i tim koji predvodi legendarni Pablo Ginjasu, nekadašnji igrač Independijentea, Libertada, ruskog Saturna kao i Internasionala sa kojim je bio na krovu Zelenog kontinenta, u ovaj meč ulazi sa nizom od tri utakmice bez pobede. Posle dva remija sa Estudijantesom i Patronatom, Tukuman je prethodnog vikenda doživeo poraz od 4:1 na gostovanju Platenseu.

Na treningu ovog četvrtka, kao i na treningu u sredu, glavni strateg Rasinga nije jasno naznačio startnu jedanaestoricu koja će izaći na teren u potrazi za prvom pobedom u svom ciklusu. Međutim, čini se da delovi slagalice ukazuju na to da Gago ima dve izmene u odnosu na pređašnji okršaj sa Defensom i Hustisijom na El Silindru.

--------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

---------------------

Prvo pitanje je nastup Neri Domingeza. Trener razmišlja o tome da centralnog defanzivca uvrsti u startnih 11 umesto Urugvajca Fernanda Prada. Pored toga, druga nepoznanica leži u desnoj strani tima. Ako Huan Kaseres ne bude svrstan od početka, što je veoma izvesno posle načinjene katastrofalne greške na meču protiv Odbrane i Pravde, koja je dovela do gola Valtera Boua, na njegovo mesto bi mogao da uđe Ivan Piljud.

Vezista Maksimilijano Lovera i defanzivac Hoakin Noviljo ne se pojavljuju na Rasingovoj listi igrača za utakmicu na stadionu Monumental Hose Fiero u Tukumanu. Trenerski štab bi više voleo da ustupi mesto mladima, u ovim slučajevima Fernandu Pradu i Gonsalu Kordobi.

Povodom ovog duela, Pablo Ginjasu je uvežbao različite taktičke varijante na treningu koji je održan prethodnog četvrtka u sportskom kompleksu kluba. Strateg je dužan da napravi bar jednu izmenu zbog suspenzije Kristijana Erbesa, koji je na poslednjem susretu dobio peti žuti karton. Za sada su Franko Musis i Abel Bustos kandidati da zauzmu upražnjeno mesto u veznom redu.

Osim prinudne promene, Ginjasu bi mogao da napravi i druge izmene na sredini terena. Pominju se Ramiro Ruiz Rodrigez i Oskar Benitez koji se takođe bore za mesto u startnih 11, a pored njih napadači se pojavljuju kao opcije sa kojima trenerski štab Atletiko Tukumana može da popuni mesta na kojima nastupaju Kristijan Menendez ili Agusto Lotija.

Zanimljiva činjenica u međusobnim duelima ovih timova je ta što je Atletiko Tukuman po povratku u elitni rang argentinskog fudbala 2017. godone posle više od tri decenije, izgubio tek jedan duel protiv Rasinga. U protekle četiri godine Akademci su samo jednom uspeli da slome otpor žilavih provincijalaca i to u prvom njihovom okršaju posle gotovo 30 godina, kada je na El Silindru rezultat bio 4:3 u korist domaćina. Od tada Tukuman nije doživeo poraz na mečevima sa Rasingom, zabeleživši tri pobede, računajući i onu u poslednjem sukobu na ovom istom stadionu u novembru prošle godine, dok su preostala dva duela završena nerešenim ishodom.

ARGENTINA 1 – 20. KOLO

Petak

Defensa i Hustisija – Rosario Sentral 3:0 (2:0)

/Picini 4, Merentijel 12, Bou 59/

Subota

Lanus - Estudijantes 1:1 (1:1)

/Malkora 45+1 - Dijaz 12/

Kolon - Platense /u toku/

Godoj Kruz - Taljeres /u toku/

Independijente - Arsenal Sarandi /u toku/

Nedelja

00.15: (2,30) Atletiko Tukuman (3,25) Rasing Klub (3,20)

19.45: (2,40) Himnasija (3,10) Banfild (3,20)

19.45: (2,25) Sarmijento (3,10) Sentral Kordoba (3,50)

22.00: (1,60) Velez (3,60) San Lorenco (6,75)

Ponedeljak

00.15: (1,40) River Plejt (4,50) Patronato (8,50)

20.45: (3,15) Njuels (3,20) Union Santa Fe (2,35)

23.00: (2,40) Urakan (3,10) Argentinos Juniors (3,20)

Utorak

01.15: (3,90) Aldosivi (3,40) Boka Juniors (2,00)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Argentina 1Atletiko TukumanGenkFernando Gago

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara