Konor Galager (©Reuters)
Konor Galager (©Reuters)

Galager novo pojačanje Čelsija, sve dogovoreno u jednom telefonskom pozivu

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.07.22. | 02:28

Nevolja za Patrika Vijeru

Prva transfer bomba ovog leta na Stamford Bridžu eksplodirala je dolaskom Rahima Sterlinga za 56.000.000 evra - transfer može da naraste na 65.000.000 evra - dok je u pripremi već i druga sa Kaliduom Kulibalijem koji bi u narednim danima trebalo da postane drugo pojačanje Čelsija ovog leta.

Treće novo lice u sastavu Tomasa Tuhela biće - Konor Galager. Engleski reprezentativac ostvariće dečački san da zaigra za prvi tim Čelsija kroz čiju akademiju je prošao, ali dosad nije imao sreće da brani boje voljenog kluba. Galager je u razgovoru za britanski Telegrafi otkrio da je sve rešeno u jednom telefonskom razgovoru koji je imao sa Tuhelom.

Izabrane vesti

“Pričali smo i rekao sam mu da se osećam spremnim da igrač u Čelsiju. Taj telefonski razgovor smo obavili još na kraju sezone. Pošto smo svi uzeli malo slobodnog vremena, najlakše je bilo da pričamo preko telefona. Bio je to razgovor od 15-20 minuta, a na kraju istog obojica smo dobili ono što smo želeli“, rekao je Galager.

6. avgust, 18.30: (5,00) Everton (3,70) Čelsi (1,80)

Mladi vezista svestan je da sada mora da impresionira Tuhela kako bi dobio mesto u prvom timu, ali za njega lično velika je stvar što je uopšte dobio šansu da se dokaže. On je izabran za igrača godine u Kristal Palasu gde je igrao na pozajmici, a Patrik Vijera najzaslužniji je za njegov igrački procvat. Iako mu je sigurnija varijanta bila da ostane na Selhurst Parku zbog sigurnih minuta koji su mu potrebni za odlazak na Mundijal, on želi da dokaže svima, a pre svega sebi da može da igra u klubu najvišeg kvaliteta.

“Mogu da kažem da se kockam, ali zaista se osećam spremnim da zaigram za Čelsi. Ako postoji šansa da zaigram za ovaj klub, ne mogu da je propustim. Verujem da sam mnogo uložio sebe, da sam dostsa napredovao i da će navijači i treneri videti šta mogu da uradim“.

Interesantno, prvi put Tuhela je video u jednom lokalnom pabu, gde se nalazio sa devojkom i svojim roditeljima. Ispričao je da se krio sve vreme iza devojke da ga Nemac ne bi video, a nedugo zatim pričali su i došli do zaključka da bi mogli da sarađuju. Tuhel je konačnu odluku o Galagerovom ostanku doneo nedavno.

Galager bi mogao da nastavi niz koji su poslednjih godina započeli drugi klupski akademci Ris Džejms, Mejson Maunt, Trevo Čaloba, Kalum Hadson Odoi, kratko i Tami Abraham...


tagovi

Konor GalagerLetnji prelazni rok 2022ČelsiKristal Palas

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara