Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Galatasaraju dovoljan remi za ulazak u Ligu šampiona

Vreme čitanja: 3min | uto. 29.08.23. | 11:29

Istanbulski sastav ima prednost od 3:2 iz Norveške, a ovog utorka dočekuje Molde u revanšu plej-ofa

Posle spektakularnih pet golova u prošlonedeljnom prvom susretu, turski gigant Galatasaraj i norveški prvak Molde sukobiće se u revanšu plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona u utorak (21.00). Igrači trenera Okana Buruka otputovali su kući iz Skandinavije sa trijumfom 3:2 i sada dočekuju Molde u Istanbulu sa namerom da završe ono što su započeli na Aker Stadionu.

Moldeov put do poslednje prepreke kvalifikacija za Ligu šampiona nije bio slučajan. Momci

Izabrane vesti

Erlinga Moea upriličili su hladan tuš Galatasaraju samo osam minuta od sudijskog zvižduka u prošlonedeljnoj prvoj utakmici zahvaljujući udarcu glavom

Martina Elingsena, međutim, kao što se očekivalo, Galatasaraj je ubrzo preokrenuo tok u svoju korist preko Serža Oliveire i Maura Ikardija. Haugena je u drugom delu vratio neizvesnot, ali je Fredrika Midsjo rastužio domaćina duboko u nadoknadi za 3:2.

Uprkos tome što je sačuvao mrežu u pet vezanih mečeva pre okršaja u Skandinaviji, Galata je slavila i ima prednost od jednog gola, mada ne može sebi da priušti da skine nogu sa gasa.

Ipak, uspeh Lavova u prvom meču omogućio je timu tri uzastopna slavlja pred duel kod kuće, gde je ove sezone zabeležio tri od tri bez ijedne kapitulacije. Pride, Galata je neporažena u sedam takmičarskih susreta od početka nove kampanje.

21.00: (1,58) Galatasaraj (4,00) Molde (5,90)

Sada samo 90 minuta deli Burukove igrače do povratka u grupnu fazu Lige šampiona prvi put od kampanje 2019/2020. Galatasaraj je odmarao tokom vikenda od domaćih obaveza kako bi se pripremio za ključni evropski meč u utorak, ali Moldeove noge su takođe dobro. I norveški tim je preskočio ligaške obaveze.

Takođe, uzimajući pauzu od dužnosti u Eliteseriji kako bi dao prioritet kontinentalnoj sceni, Molde će pokušati da nastavi sa tradicijom ovog leta. Pulenima

Erlinga Moea nije strano da preokrenu zaostatak u prvoj utakmici u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Otkako je počeo preliminarne runde u drugoj fazi, Molde je pretrpeo poraze od Helsinkija i KI Klaksvika, i u oba navrata je poništio te neuspehe i nastavio evropsko putovanje, iako mu je bilo potrebno dodatno vreme da bi eliminisao iznenađenje sa Farskih Ostrva.

Prethodni preokret Moldea u Ligi šampiona obavljen je kod kuće pošto je izgubio na gostovanju, i malo ko će verovati u norveškog prvaka da će izvesti još jedan značajan kontinentalni "kambek" na Rams Parku, posebno sa njegovim skorom protiv turskih predstavnika. Molde je pobedio samo jednom u pet mečeva protiv turskih rivala do sada, a doživeo je tri poraza.


Galatasaraj je odigrao prvu utakmicu bez suspendovanog

Lukasa Toreire

, ali bivši igrač Arsenala je sada ponovo dostupan i mogao bi da odmah dobije mesto u početnih 11. Burukovi izabranici su završili gostovanje u Norveškoj bez ikakvih dodatnih problema sa povredama, ali Vilfrid Zaha i dalje ima hendikep sa stopalom. Hakim Zijeh bi mogao da prvi put nastupi za Galatasaraj pošto je stigao letos iz Čelsija.

Što se tiče gostiju, medicinski tim Moldea radi na oporavljanju desnog beka Martina Linesa i napadača Vetona Beriše. Ostalih problema gosti nemaju.

---------

Zaroni u svet Mundobasketa, rešavaj izazzove svakog dana i osvoji deo od 200.000 dinara dnevnog nagradnog fonda!

---------

LIGA ŠAMPIONA, KVALIFIKACIJE - PLEJ-OF, REVANŠI

Utorak

21.00: (1,58) Galatasaraj (4,00) Molde (5,90) , prvi meč 3:2

21.00: (2,65) Panatinaikos (3,25) Braga (2,70) , prvi meč 1:2

21.00: (1,90) Jang Bojs (3,50) Makabi Haifa (4,10) , prvi meč 0:0

Sreda

21.00: (1,85) AEK (3,50) Anverpen (4,40) , prvi meč 0:1

21.00: (1,65) Kopenhagen (3,70) Rakov (5,60) , prvi meč 1:0

21.00: (1,55) PSV (4,10) Rendžers (6,00) , prvi meč 2:2

***kvote su podložne promenama


tagovi

Liga šampionaplej-of za Ligu šampionaGalatasarajMolde

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara