Eduardo Kamavinga (©Reuters)
Eduardo Kamavinga (©Reuters)

Galski petlići su sila, Portugalci sa 15 debitanata kreću u pohod na EP

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.09.21. | 09:56

Kvalifikacije mladih do 21 godine: Favoriti danas imaju lak zadatak prortiv autsajdera

Počele su kvalifikacija za Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godinu. Danas su na programu četiri utakmice, a na papiru favoriti - Češka, Francuska, Slovenija i Portugalije ne bi trebalo da imaju problema da slave protiv autsajdera Albanije, Farskih Ostrva, Andore i Belorusije.

Portugalci su tradicionalno dobri u mlađim kategorijama. Danas (20.00) u Amadori na stadionu Hose Gomes stiže Belorusija koja je na startu kvalifikacija poražena na svom terenu od Islanda (1:2).

Izabrane vesti

20.00: (1,02) Portugalija (14,0) Belorusija (35,0)

Na klupi Portugalaca sedi Rui Žorž, nekadašnji reprezentativac selekcije sa Iberijskog poluostrva. Iako je njegova seklekcija veliki favorit, Žorž je oprezan pred duel sa Belorusima.

"Protiv Islanda reprezentacija Belorusije je igrala u sistemu 4-3-3, ali je tokom igre promenila sistem. Mislim da smo spremni za oba sistema“, rekao je Žorž za Abolu.

Selektor mladih Portugalaca pozvao je čak 15 debitanata. Od internacionalaca tu su trojica - Fabio Silva iz Vulverhemptona koji je prošlog leta plaćen Portu 40.000.000 evra, zatim Tijago Dialo iz Lila i letošnja akvizicija Arsenala Nuno Tavares. Najviše igrača ima iz Porta i Benfike.

18.30: (16,0) Farska Ostrva (8,00) Francuska (1,12)

Francuzi danas (18.30) putuju na daleka Farska Ostrva u Toftir. Galski petlići su u prvom meču grupe pobedili Makedoniju sa 3:0 pre četiri dana. Golove su postigli Natanjel Mbuku iz Remsa, novo pojačanje Reala Eduardo Kamavinga i Pjer Kalulu, igrač Milana.

Farani su odigrali već dve utakmice, obe protiv Jermenije i osvojili su tri boda. Oba gola za ostrvsku selekciju u pobedi od 2:0 delo je Jona Johanesena, napadača Ki Klaksvika. Za Farska Ostrva igra i Stefan Radosavljević, "naše gore list“. Ovaj vezista brani boje šampiona ove zemlje HB Toršavna.

19.00: (18,0) Andora (7,50) Slovenija (1,12)

Podsetimo, plasman na šampionat Starog kontinenta obezbediće samo pobednici svih devet grupa, kao i pet najboljih drugoplasiranih selekcija.

------------------------------------------------

Utakmicu Farska Ostrva U21 - Francuska U21 (18.30) možete da gledate uživo na portalu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.


tagovi

kvalifikacije za ep u21

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara