Navijači Asante Kotokoa (©AFP)
Navijači Asante Kotokoa (©AFP)

Gana: Asante Kotoko nema pravo na kiks, juri 24. zvezdicu

Vreme čitanja: 3min | sre. 23.06.21. | 13:57

Tim iz Kumasija sa Hartsom Of Oukom se bori za titulu. Danas ima imperativ pobede protiv trećeplasirane Karele

Dramatičan finiš šampionata Gane. Za titulu se bore najveći klub u ovoj afričkoj zemlji Asante Kotoko i Harts Of Ouk iz Akre. Oba tima imaju po 53 boda, pet kola pre kraja. Odluka o šampionu mogla bi da se reši ovog vikenda kada se sastaju dve najbolje ekipe. Šansu da se umešaju u borbu za titulu imaju i Karela i Medeama, ali zaostaju sedam bodova za vodećim tandemom.

Asanta Kotoko danas (17.00) u Kumasiju dočekuje Karelu, trećeplasirani tim Premijer lige Gane. Aasante je u odličnoj formi, ima dve vezane pobede, a nije poražen već osam kola. Poslednji put velikan iz ove afričke zemlje je poražen pre dva meseca od Medeame na svom terenu (1:2). Zanimljivo je da je Asante Kotoko osvojio na svom terenu samo 27 bodova, samo jedan više nego u gostima gde je ubedljvo najbolji tim u ligi. Tim iz Kumasija kod kuće je čak tri puta poklekao, a u gostima samo jednom. To poziva na oprez pred duel 30. kola.

Izabrane vesti

17.00: (1,27) Asante Kotoko (4,80) Karela (12,0)

Karela, ako zadrži treće mesto, ostvarila bi najveći uspeh u istoriji kluba. Gosti dolaze posle derbija sa Medeamom kada su navijači ovog kluba napali gostujuće igrače. Veliki uspeh mogao bi da bude u senci huliganizma pristalica Karele.

U prvom delu sezone Asante je dobio današnjeg rivala u gostima sa 2:0, a i pre toga je slavio sa 1:0 u martu prošle godine. Karela igra očajno u gostima. Na 14 utakmica, samo je jednom slavila, a ima sedam remija i šest poraza.

17.00: (1,35) Grejt Olimpiks (4,30) Bičam Junajted (9,50)

Asante Kotoko je 23 puta bio šampion Gane, osvajao je i Ligu šampiona. Međunarodna federacija za istoriju i statistiku (IFFHS) proglasila je tim iz Kumasija za najbolji afrički klub u 20. veku. Sedam godina Asanta čeka na krunu najboljeg tima Gane. U timu su dvojica internacionalaca, Brazilac Fabio Gama dos Santos i Gvinejac Nabi Laje Keita.

17.00: (1,67) WAFA (3,50) Aduana Stars (5,10)

Dugo je Grejt Olimpiks bio u vrhu, kandidat za titulu, ali je pao u poslednjih nekoliko meseci i sada je tek na petom mestu. Osim borbe za titulu velika bitka vodi se i za opstanak. Inter Alijes je jednom nogom u nižem rangu, dok se traže još dva kluba koja će napustiti najbolji šampionat Gane. Od 12. do 17. pozicije klubove dele samo tri boda.

Pogledajte novi podkast Euroforija u kome je gošća bila novinarka Miroslava Milanović...


tagovi

AfrikaGanaAsante Kotoko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara