undefined
undefined

Girasi rešeta - Lotar likuje! Da li je prilika propuštena? Možda i nije, u igri sličan trik kao sa Gnabrijem

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.10.23. | 10:49

Mateus još u maju govorio čelnicima iz Minhena da bi trebalo da kupe francuskog napadača...

Dok prvi strelac Bundeslige i trenutno najefikasniji igrač u 'ligama petice' cepa mreže, jedan stari, čuveni as likuje sa TV ekrana. Možda se nikada nije u potpunosti dokazao na klupi, za njega ni u njegovoj rodnoj Nemačkoj ne drže da je stručnjak prve kategorije, ali očito da Lotar Mateus fudbal ima u malom prstu.

Glavna tema u nemačkim medijima ovog jutra upravo su Mateus i Seru Girasi. Nakon novog het-trika čudesnog momka poreklom iz Gvineje (rođen u Francuskoj), Bild je podsetio na reči nekadašnjeg trenera Partizana izrečene ne tako davno, u maju, dok je Bajern Minhen još tragao za centarforom za iduću sezonu.

Izabrane vesti

Nizala su se tih dana razna imena, najčešće Viktor Osimen, Hari Kejn, Romelu Lukaku, Randal Kolo Muani, Dušan Vlahović, da bi Mateus iznebuha ispalio: Seru Girasi!

Pa je onda usledilo obrazloženje:

"Po ko zna koji put u utakmici protiv Ajntrahta u DFB kupu uverio sam se u njegove kvalitete - siguran na lopti, dobar tehničar, brz, robustan. Momak poseduje sve čime vrhunski centarfor mora da se odlikuje", pričao je Mateus.

"Po meni, on je jednako kvalitetan kao Kolo Muani, samo što je mnogo, mnogo jeftiniji".

Girasi u tom trenutku igra za Štutgart kao pozajmljeni igrač Rena. Nije efikasan kao ove jeseni, ali ipak dovoljno upadljiv da ga Mateus otvoreno i javno preporuči Bajernu...

"Odnosi Bajerna i Štutgarta su dobri. Ne samo zbog Ulija Henesa, Ditera Henesa i njegovog sina Sebastijana. Zašto Bajern ne bi kupio Girasija? Hari Kejn će uskoro napuniti 30 godina, Viktor Osimen je preskup. Takođe, Kolo Muani ima cenu daleko veću od svoje realne vrednosti, za to je zaslužno Svetsko prvenstvo i dobre igre u dresu Ajntrahta"...

Niko tada nije ozbiljno shvatao Lotara Mateusa. Štutgart je praktično u tišini, za svega 9.000.000 evra, otkupio Girasija i dobio prvog strelca Evrope u roku od dva meseca.

Podsetimo, snažni momak je u tekućoj sezoni odigrao osam utakmica (Bundesliga i DFB kup), postigao 14 i namestio dva gola.

Imajući u vidu da mu je tek 27 godina, nema sumnje da Girasija posle svega očekuje transfer karijere. Bild stidljivo najavljuje kako Bajern možda i nije izgubio sve šanse da dođe do njega.

"Da li je prilika propuštena? Ili nije? Možda bi ljudi iz Minhena trebalo da razmisle o mogućnosti da već sada obezbede prava na transfer za iduće leto i ostave Girasija u Štutgartu. Tako bi kokurencija iz Premijer lige bila sprečena da ga odvede. U suprotnom, to će se sigurno dogoditi", stoji u tekstu najtiraženijeg lista Evrope.

Pretpostavka je da Girasi ima izlaznu klauzulu postavljenu na 20.000.000 evra, što bi lako mogao da plati bilo koji klub Premijer lige. Zato bi Bajern morao da deluje mnogo ranije. Pogotovo što Eriku Maksimu Šupo Motingu na leto ističe ugovor i nova podrška Kejnu biće neophodna.

Bavarci su sličan trik izveli pre sedam godina sa Seržom Gnabrijem, kada su pomogli Verderu da ga kupi od Arsenala, a onda ga godinu dana kasnije preuzeli u svoje redove.


tagovi

Lotar MateusSeru Girasi

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara