Vilijan (Foto: Reuters)
Vilijan (Foto: Reuters)

Gotovo: Vilijan cepa ugovor sa Arsenalom i vraća se kući, uštedeće Tobdžijama preko 23.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.08.21. | 05:45

Brazilac se posle 14 godina vraća u klub u kojem je ostvario prve fudbalske korake

Kako prenose brojni mediji iz Brazila, dogovor je pao - Vilijan se vraća kući. Iskusni Brazilac ćepo drugi put u karijeri će zadužiti opremu Korintijansa. Napravio je neverovatan gest, odlučio da raskine ugovor sa Arsenalom, kojem će oprostiti dvogodišnja primanja koja su mu sledovala. U klubu u kojem je ostvario prve fudbalske korake imaće 70 odsto manju platu nego na Emirejtsu.

Kapa dole za potez Brazilca, pobedila je ljubav prema igri. Strast i želja da ponovo zaigra pred navijačima u domovini ubedili su ga da se odrekne velike plate i krene put Sao Paula. Sa Musketarima je dogovorio saradnju do leta 2023. godine, a u ponedeljak se očekuje i njegov paraf.

Izabrane vesti

Kada je dolazio u Arsenal, postao je jedna od najbolje plaćenih igrača u ekipi. Nedeljno je zarađivao 280.000 evra. Ipak, samo deo toga bila je njegova plata. Ona je na sedmičnom nivou iznosila nešto manje od 117.000 evra. Ostatak je bio bonus koji je dobio pri potpisivanju saradnje, podeljen na nedeljne rate. Skupa težak 16.800.000 evra.

Odradio je jednu sezonu, a kako Skaj Sports ističe odrekao se preostalih primanja, kako bi dobio čiste papire i ubrzao povratak u domovinu. Korintijansu je isticalo vreme da ga vrati, s obzirom da prelazni rok u zemlji sambe, kafe i fudbala ističe u ponedeljak.

Odlazi Vilijan sa broda koji tone, ali uzdignute glave. Engleski mediji prenose da su u Arsenalu oduševljeni njegovim gestom. Utešdeće klubu koji je tokom tekućeg prelaznog roka potrošio 150.000.000 evra, 23.340.000 evra za naredne dve godine. Retko ko bi se odlučio na takav potez.

Ipak, Brazilcu su neke stvari očigledno preče od novca. Važnije mu je da se na zalasku karijere oduži klubu koji ga je stvorio. Pre 23 godine postao je član Korintijansa, osam godina kasnije debitovao je za prvi tim. Samo sezonu kasnije, Šahtjor je za njegovu slobodu platio klubu iz Sao Paula 14.000.000 evra. Veliki novac u to vreme.

Posle šest godina u Donjecku, rešio je da napuni džepove u Mahačkali, pa je kratko bio deo ambicioznog projekta Anžija. Ubrzo je shvatio da to nije sredina za njega, a klubovi iz Premijer lige svesni Vilijanovih kvaliteta su brže bolje krenuli po njegov potpis. Pobedio je Čelsi. Za sedam godina sa Plavcima je osvojio dve titule u Premijer ligi, FA kup, Liga kup i Ligu Evrope. Politika kluba da ne potpisuje višegodišnje ugovore sa igračima koji imaju preko 30 godina naterala ga je da promeni sredinu. Poverovao je Arsenalu. Možda nije kupio navijače svojim igrama, ali je na kraju uspeo da zaseni sve u klubu.




tagovi

Vilijanletnji prelazni rok 2021ArsenalKorintijans

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara