©Shutterstock
©Shutterstock

Gremio bez pola tima i trenera u revanšu, Espanjola na oproštaju Palasiosa brani minimalnu prednost u Ekvadoru

Vreme čitanja: 4min | uto. 16.03.21. | 23:15

Večeras su na programu revanš mečevi drugog kola kvalifikacija za Kopa Libertadores

Fudbaleri Gremija su već završili posao. Slavili su u Porto Alegreu protiv peruanskog Ajakuča sa 6:1, pa će revanš (01.30) igrati bez velikog broja prvotimaca, dok sa ekipom na gostovanje nije otputovao ni trener Renato Gaučo. Njegovom kolegi sa klupe tima koji prvi put igra kvalifikacije za Kopa Libertadores Valteru Fioriju ne preostaje ništa drugo nego da na teren izvede istih 11 kao iz Brazila i da se nada da može da spase obraz.

Potpuno su Trikolori uništili rivala na svom stadionu pre samo pet dana, može se slobodno reći da je Ajakučo dobro i prošao. Uputili su Renatovi puleni čak 29 udaraca ka golu rivala, od čega 14 puta u okvir, pa se i pored šest primljenih golova golman peruanske ekipe Kavaloti istakao sa čak osam intervencija.

Izabrane vesti

Golovi su se ređali kao na traci, sve je bilo jasno već na poluvremenu, kako su se u prvih 45 minuta u listu strelaca upisali Braz, Fereira i u dva navrata Diego Souza. Gosti su u nastavku uspeli da dođu do počasnog gola preko Kine, ali to kao da je razljutilo Gremio, koji je u poslednjih desetak minuta još dva puta pronašao put do njihove mreže. Azevedo je povisio na 5:1, da bi konačan rezultat postavio 35-godišnji Souza, koji je tako kompletirao i het-trik.

Revanš se igra u Kitu, glavnom gradu Ekvadora, kako je Vlada Perua zabranila ulazak u zemlju državljanima Brazila u borbi protiv pandemije virusa korona. Ajakučo je odabrao Kito, koji je na nadmorskoj visini od 2.800 metara, što je približno nadmorskoj visini Kuska, grada u Peruu koji leži na altitudi od 3.800 metara u kojem je trebalo da se odigra revanš. Nadaju se da bi to moglo da im pomogne u susretu sa brazilskom ekipom, ali činjenica da im je potrebna pobeda od pet ili više golova razlike u najmanju ruku je obeshrabrujuća.

Tako je šef struke Gremija odlučio da ne putuje u Ekvador, pa će uz ekipu biti njegov asistent Alešandre Mendes. U timu će se naći samo dvojica igrača koja su počela meč minule sedmice, desni bek Vanderson i levo krilo Fereira. Ostali su na poštedi. Sa druge strane Fiori nema mnogo izbora, pa će izvesti istih 11 koji su pretrpeli debakl u Porto Alegreu.

Pobednik ovog duela (prilično je izvesno da će to biti Gremio) u trećem kolu kvalifikacija igraće sa boljim iz dvomeča između Independijentea del Valje i Union Espanjole (01.30). Čileanci su iznenadili na svom stadionu (1:0), iako je sastav iz Sangolkija imao više prilika.

Ekipa koja je minulu sezonu okončala na trećem mestu šampionata Ekvadora bila je bolji rival u Santijagu, ali je zahvaljujući autogolu veziste Kaiseda u zaostatku pred revanš. Sastav portugalskog stratega Renata Paive je imao 12 šuteva ka golu rivala (šest u okvir), dok je Espanjola pretila svega pet puta, samo jednom je pogodila metu. Golman sastava koji je čileansku Primeru minule sezone završio na četvrtom mestu Dijego Sančez se istakao sa šest intervencija, pa će u centru pažnje biti i u revanšu.

Union Espanjola će pokušati na sve načine da zadrži prednost, kako je sa klub angažovao čak 11 novih igrača u prethodnih par nedelja i tako istakao ambiciju da se domogne grupne faze Kopa Libertadores. U kvalifikacijama ne važi pravilo gola u gostima, tako da će im odgovarati pobeda ili remi sa bilo kojim rezultatom. Poslednji meč za Crvene odigraće 20-godišnji napadač Karlos Palasios, koji je dogovorio veliki transfer u redove brazilskog Internasionala.

Ova dva tima megdan su delila i 2014. godine u Kopa Libetadores, ali u grupnoj fazi. Na dva meča viđeno je čak 13 golova. U Ekvadoru nije bilo pobednika (2:2), dok je Independijente slavio u Santijagu sa 5:4. Paiva i njegovi izabranici su i u nedelju imali obaveze, slavili su okviru četvrtog kola šampionata Ekvadora protiv Aukasa u pravom fudbalskom spektaklu (4:3). Poveli su sa 4:1 u 64. minutu, ali je usledilo opuštanje, koje je rival iskoristio da do 86. minuta postigne dva gola i uvede meč u dramatičnu završnicu, ali nije imao snage za poravnanje.


KOPA LIBERTADORES, KVALIFIKACIJE - DRUGA RUNDA (REVANŠI)

Utorak

Bolivar - Vonderers (u toku) /prvi meč 0:1/

Deportivo Lara - Santos (u toku) /prvi meč 1:2/

Sreda

01.30: (4,80) Ajakučo (3,50) Gremio (1,70) /prvi meč 1:6/

01.30: (1,25) Independijente del Valje (5,70) Union Espanjola (9,50) /prvi meč 0:1/

23.15: (1,78) Libertad (3,30) Universidad Katolika (4,60) /prvi meč 1:0/

Četvrtak

01.30: (1,45) Junior (3,90) Karakas (7,50) /prvi meč 1:2/

01.30: (1,55) San Lorenco (3,50) Universidad Čile (6,75) /prvi meč 1:1/

Petak

01.30: (1,65) Atletiko Nasional (3,45) Guarani (5,40) /prvi meč 0:2/

***kvote su podložne promenama


tagovi

Kopa LibertadoresGremioIndependijente del ValjeUnion Espanjola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara