(©Printscreen)
(©Printscreen)

Grmelo u svlačionici Azura, De Rosi glavna zvezda (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pon. 12.07.21. | 02:42

Jedan od brojnih pomoćnika Roberta Mančinija imao je svoj šou

Nije mogao da bude "Princ Rima" u eri Frančeska Totija, ali je Danijele De Rosi dve decenije bio jedan od zaštitnih znakova Rome. Pre dve godine se oprostio od voljenog kluba, pokušao da karijeru u poznim igračkim godina oživi u slavnoj Boki Juniors, ali nije išlo...

Okačio je kopačke o klin nekadašnji vezista Vučice i bivši reprezentativac Azura, a zatim krenuo da gradi trenersku karijeru kao jedan od brojnih pomoćnika selektora Italije Roberta Mančinija. Nekadašnji kapiten Rome je očigledno majstor za atmosferu u svlačionici novih šampiona Evrope.

Izabrane vesti

Bilo je veselo posle meča na Vembliju, kada su Kjelini, Bonuči i ostali reprezentativci slavili titulu uz pesmu. Imao je De Rosi "pet minuta slave“. Napravili su mu igrači podlogu, natopili stolove pivom, a onda je rođeni Rimljanin "zaplivao“.

Imao je dobar doskok, a onda je euforično proslavio pobedu, na radost njegovih učenika.

Rosi je bio deo zlatne generacije Italije koja se 2006. godine titulom šampiona sveta protiv Francuske u čuvenom meču koji su Azuri dobili posle penal-ruleta. Meč se i danas pamti po Zidanovom udarcu glavom u grudi Marka Materacija.

Osim Danijela de Rosija u stručnom štabu Italije su i nekadašnji reprezentativci Azura - Đanluka Vijali, Lombardo, Erani...



tagovi

Euro2020Danijele De Rosifudbalska reprezentacija ItalijeEvropsko prvenstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara