Marko Livaja (©HNK Hajduk.hr)
Marko Livaja (©HNK Hajduk.hr)

Hajduk kreće s još većim ambicijama

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.07.22. | 15:17

Splićani danas gosti na Aldo Drosini u sklopu 1. kola prvenstva Hrvatske

Čast da zatvore uvodnu rundu nove kampanje šampionata Hrvatske pripalo je Istri i Hajduku. Bili kreću s još većim ambicijama od prošle godine koju su zaključili osvojenim Kupom i drugim mestom u prvenstvu. S druge strane, Istra je ostala i dalje u istom ritmu, ali s većom autonomijom. Vlasnik kluba, grupacija Baskonia-Alaves upravljanje klubom je prepustila Upravi u Puli, što bi trebalo da osigura direktnije donošenje odluka tokom sezone, a posebno sada u periodu prelaznog roka.

Dosta je promena u ekipi koju je za novu sezonu slagao bivši Hajdukov sportski direktor Saša Bjelanović. Klub je napustio potpisnik 15 pogodaka u protekloj sezoni i vlasnik epiteta najboljeg strelca ekipe iz Pule Dion Drena Beljo, koji se vratio u Osijek posle pozajmice. Osim njega klub su napustili Bande, Perera, Kaseres i Silva.

Izabrane vesti

Što se tiče dolazaka. Iz Dinama su na pozajmicu stigli Duvnjak i Barišić, iz Osijeka je pristigao Petković, a rubriku pojačanja su još popunili i Knežević, Antovski, Bradarić i Marešić. Biće još dolazaka i potencijalnih odlazaka, a jedan od najvećih dobitaka za Istru je ostanak trenera Gonzala Garsije.

"Prvenstvo otvaramo protiv jednog od najvećih klubova u državi. Očekujemo dobru atmosferu, puno navijača na tribini. Nije najlakše otvaranje, ali se veselimo ovoj utakmici", rekao je u uvodu Gonzalo Garsija.

21.00: (7,25) Istra 1961 (4,20) Hajduk (1,48)

U svlačionicu Hajduka stiglo je tek jedno pojačanje u ovom prelaznom roku, ne računajući potpise Lovre Kalinića i Marka Livaje. Odlaskom Katića i Fera brzo je stigla zamena u vidu Tonija Borevkovića na štoperskoj poziciji. Valdas Dambrauskas u uvodnim utakmicama ne može da računa na Nikolu Kalinića i Marka Fosatija zbog povreda.

"Biće prisilnih izmena, ali imamo više od 20 igrača. Na početku sezone svi veruju da mogu da pomognu. Mislim i ja to, vidim to na treninzima, pogotovo mladi igrači koji 'umiru' za šansu. Biće prilika za njih, ali moraju biti spremni. Ja uvek gledam pozitivne stvari", izjavio je Dambrauskas uoči utakmice u Puli.

Prošle sezone Hajduk je tri puta slavio protiv Istre 1961, a jednom je završeno remijem 1:1. Bilo je to na Aldo Drosini, a Istra se u prošlosti znala pokazati kao nezgodan protivnik Bilima.

HRVATSKA 1 - 1. KOLO

Petak

Dinamo Zagreb - Lokomotiva 3:2 (2:2)

/Drmić 25, 34, Menalo 90+1 – Kulenović 4, Ibrahim 22/

Subota

Osijek - Gorica 2:1 (0:0)

/Beljo 62, 74pen - Lončar 66ag/

Šibenik - Rijeka 0:1 (0:0)

/Obregon 74/

Nedelja

19.00: (2,55) Varaždin (3,20) Slaven Belupo (2,85)

21.00: (7,25) Istra 1961 (4,20) Hajduk (1,48)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

ex-Yu fudbalEX-YU ligeHrvatska 1Istra 1961Hajduk Split

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara